Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

11.2 - Dash Release

Discussion in 'Official Announcements' started by eduffield, Mar 30, 2015.

  1. yidakee

    yidakee Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    1,812
    Likes Received:
    1,168
    Trophy Points:
    283
    UdjinM6

    OSx. No resize fixes this. QT or column. Anyone else? This is not a VM. Traditional GUI version works ok.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    #91 yidakee, Mar 31, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 31, 2015
  2. Dunedoo

    Dunedoo Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    568
    Likes Received:
    600
    Trophy Points:
    263
    Dash Address:
    XyoSz4xviVGfks1pLhaXw2Baqmhfw5k7MG
    Just tried to load the wallet. It was fully sync'd and all good to go. I encrypted the wallet and then the got the payment request error. I closed the error and tried to open the wallet then had the no wallet loaded.
    I still can't open the wallet, it gives the message that it is already running. Still get the payment request error.
     
  3. moocowmoo

    moocowmoo Bovine Bit-flipper
    Foundation Member Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jun 15, 2014
    Messages:
    483
    Likes Received:
    603
    Trophy Points:
    263
    Dash Address:
    XmoocowYfrPKUR6p6M5aJZdVntQe71irCX
    another bug found when using -litemode switch.
    "dash-qt.exe -reindex -litemode" causes near immediate crash of win-qt.
    also, caused a crash when I ran 'masternode vote' in a -litemode wallet debug window. (that I forgot was in litemode)
     
  4. fairglu

    fairglu New Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    The wallet daemon for the explorer at https://chainz.cryptoid.info/dash/ locked up during the night

    Had to revert to the previous version, but this is not ideal with the upcoming hard fork :/

    Had to kill the daemon, as it was not responding to any of the RPC calls, its CPU usage was minimal.
    This was under Debian 7, nothing particular appeared in the debug log.
     
  5. Dunedoo

    Dunedoo Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    568
    Likes Received:
    600
    Trophy Points:
    263
    Dash Address:
    XyoSz4xviVGfks1pLhaXw2Baqmhfw5k7MG
    I worked it out. Closed everything. Shut down my laptop. Threw it in the trunk of the car, drove over a bumpy road, come home restarted it and it all works fine now.:D
     
  6. GermanRed+

    GermanRed+ Active Member

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    299
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    113
    Evan and DASH Team, Great job and thank you!

    I am so glad to see that we have PoSe to make sure MN operators are running one node per IP.

    One problem I am seeing right now is the high load of the dashed process. It is taking 77% to 112% CPU time on a 2.4 GHz Westmere. Is that normal?
     
  7. yidakee

    yidakee Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    1,812
    Likes Received:
    1,168
    Trophy Points:
    283
    eduffield UdjinM6

    On another note, I have a pooled MN with a friend, and when doing payout using coin control, the QT seems to want to charge me the change as fee. I had Darksend enabled (forgot to un-tick), but being a MN obviously had zero DS balance. Un-ticking DS reverted to correct figures.

    Weird, right?

    [​IMG]
     
    #97 yidakee, Mar 31, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 31, 2015
  8. GermanRed+

    GermanRed+ Active Member

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    299
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    113
    I got the "masternode vote" crash without litemode. But, when I restarted dash, I no longer have the high CPU load I reported earlier.
     
  9. Figlmüller

    Figlmüller Member

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    85
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    58
    I also experience crashes while issuing the masternode vote command using the dashd (without any parameters).
     
  10. darkwing

    darkwing Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    149
    Likes Received:
    110
    Trophy Points:
    103
    New wallet working great for me and looking heaps better. Thanks team.

    If you ping me the default home/send/receive/transactions icons I'll design dashified ones if you like.

    Those standard qt wallet icons have always burned my eyes.

    Or are those tricky to change?

    *Edit* Found em on github.

    *Edit 2:* Here you go:
    https://www.dropbox.com/sh/4tngirc0fhdxl3q/AAAdPAAVmzCpb89Wg3mkBcFIa?dl=0

    [​IMG]

    Try these when you have a a moment. They have white borders so will work on the solid blue as well as white backgrounds.

    *Edit 3* I'll add a few more options in the dropbox later.. I should be working..
     
    #100 darkwing, Mar 31, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 31, 2015
    • Like Like x 4
  11. UdjinM6

    UdjinM6 Official Dash Dev
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    3,532
    Trophy Points:
    1,183
    good find, we will clean this up https://github.com/darkcoin/darkcoin/pull/292 :)
     
    • Like Like x 1
  12. xxxsexygirls

    xxxsexygirls Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    48
    How to enable the 5% donation for development?
     
    • Like Like x 1
  13. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Any update on the freezing daemon issue?
     
    • Like Like x 2
  14. MangledBlue

    MangledBlue Well-known Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    183
    looks like all of mine are getting kicked off - repeatly
     
  15. innergy

    innergy Member

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Is enforcement off?
     
  16. crowning

    crowning Well-known Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    2,005
    Trophy Points:
    183
  17. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    Yes, as standard for mandatory updates to prevent forks from fragmentation.
     
  18. MangledBlue

    MangledBlue Well-known Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    183
    What's our percentage?
    I think I seen 76% this morning?
     
  19. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Any update?
     
  20. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    • Like Like x 1
  21. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    lol, we had the same idea at the same time.
     
    • Like Like x 1
  22. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,304
    Likes Received:
    2,435
    Trophy Points:
    1,183
    Same here, many dashd locking up without further notice - i was not able yet to produce a dump which contains a culprit to the problem.
     
  23. yidakee

    yidakee Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    1,812
    Likes Received:
    1,168
    Trophy Points:
    283
    "dashd mastenode list" only, quickly spilled out the output, but right after it seems to lock up. Only tried it once though.

    Rebooting and restarting MN, seems stable so far.
     
    #113 yidakee, Mar 31, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 31, 2015
  24. fairglu

    fairglu New Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Still running the explorer wallet on darkcoind, because dashd locks up almost immediately... just tried again with latest github.
     
  25. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    After lockup/reboot lockup/reboot I deleted debug.log and peers.dat.

    lockup/reboot I emptied the .dash directory of everything except dash.conf and wallet.dat

    [​IMG]

    Now deleting all but dash.conf
     
  26. MangledBlue

    MangledBlue Well-known Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    183
    do we need new wallet.dat files also?
    send to new wallet.dat??
     
  27. UdjinM6

    UdjinM6 Official Dash Dev
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    3,532
    Trophy Points:
    1,183
    So, to sum up: only MNs locks up now or does anybody have normal (qt) wallet locked up too?
     
  28. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Blockchain downloaded. Masternode synching got up to 246 before locking up.
    [​IMG]

    debug.log is 92MB.
     
  29. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    My 32 bit windoze wallet (dash-qt.exe) also locked up once this morning.
     
  30. UdjinM6

    UdjinM6 Official Dash Dev
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    3,532
    Trophy Points:
    1,183

Share This Page