Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

v0.11.0.x Core Testing

Discussion in 'Testing' started by eduffield, Jan 1, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AjM

    AjM Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    570
    Trophy Points:
    283
    Progress bar example is 75% now, then sudden it jump to say 25%, then after while it jump to 85% and so on...
    Normal payment is without darksend enabled, i think darksent payment is not normal.
     
  2. AjM

    AjM Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    1,331
    Likes Received:
    570
    Trophy Points:
    283
    I agree with this, ditch whole progress bar.
     
  3. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    I just reproduced what you asked me to do. And yes I could not send the amount to myself right away because the transaction fee needed to be subtracted from the sending amount. Here's my screenshot:

    upload_2015-1-15_10-26-15.png

    So either you subtract this fee amount from the total amount you want to send, or you can use the Coin Control and it subtracts the fee for you and gives you the total.

    I'm not sure what you mean here:
    "4) After a confirmed payment to yourself you should not be able to mix them again - if it works that way like here."
    Why shouldn't it be able to mix the coins for you again?

    I sent all the coins to another address in my wallet, pressed the "Start Darksend Mixing", and now Darksend is mixing the coins again:

    upload_2015-1-15_10-40-41.png
     
  4. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    hashcow, I just looked at your screenshot and noticed the problem you have was what I had in version 11.0.4, but I haven't seen it in v.11.0.5 that I'm using. Are you using v.11.0.5? and you're not using the old wallet.dat?

    I use windows 32bit wallet on a crappy windows computer. When testing a new client version, I would get a fresh wallet to test it, unless we need to test the backwards compatibility also for the final version. Sometimes i delete Darkcoin in the registry also, just to make sure what i see in the current client version that I'm testing.

    upload_2015-1-15_11-6-34.png
     
  5. Minotaur

    Minotaur Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    452
    Likes Received:
    1,079
    Trophy Points:
    263
    eduffield

    As others have said, establishing a percentage of completion is so difficult because is a dynamic situation, if half way through the process you change the settings or receive more funds or anything like that, the percentage jumps all around and it is very frustrating not to see the 100% and even if it is 98% and you have a nice amount of coins anonymized you still feel the process is not done!

    Maybe we just have to stop promising an exact amount of coins that will be anon, eliminate the progress bar, default to 8 plus rounds of mixing and just show:

    Darksend: ENABLED/DISABLED
    Status: Active/Inactive/In Progress
    Darksend Balance: XXXXXXX DRK

    And the Darksend Balance grows as more coins reach 8 rounds and you can spend them if you want. The sensation of progress would be to see the balance grow. The upper limit would be around the target amount you set in the configuration, as follows:

    Darksend Target Amount: Full Balance / Minimum Balance / A number of your choice between the minimum balance and the full balance.

    Minimum balance: would be set by the system and is the minimum Darksend needs to work, so we don't get people trying to anon 0.03DRK and getting frustrated.

    So the configuration would be only: enable/disable and the target amount with the options full balance, minimum balance or a number in between. If you try to input a number below the minimum or above the full the system rejects it with a message.

    I think the above would be better, and you can keep the status messages that show at the bottom for the user to know that something is happening and the system is OK and working.

    Just an idea.
     
    • Like Like x 2
  6. hashcow

    hashcow New Member

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    24
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    3
    thanks for testing moli. seems to work for you.
    this is not the case with my linux wallet.

    and it makes me wonder that you don't have to select the coins manually.
    I have the same feature as thelonecrouton describes here https://darkcointalk.org/threads/v0-11-0-x-testing.3401/page-25#post-36400.

    is there any difference between linux and windows wallet?
    I use the latest download linux-64bit v0.11.0.5-88d1e63-beta

    edit: yes i'm sure not to use an outdated version.
    and it happend me with an old wallet.dat first.
    but i could force my "unmixable" wallet problem with my described steps with a clean fresh wallet.dat too.

    edit2: I will test the same on some other system too this evening
     
    #546 hashcow, Jan 15, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 15, 2015
  7. snogcel

    snogcel Guest

    Just a quick follow-up on this one - ever get down to the bottom of this UpdateState == 3 | 7 loop? Switched over to the new version on mainnet and it still seems like Liquidity Providers can get one denom in, then it perpetually stays in UpdateState == 3 | 7
     
  8. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    • Like Like x 2
  9. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
  10. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
  11. ourlink

    ourlink Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    237
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    188
    Any updates for those of us running dstorm's p2pool stack?
     
  12. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    • Like Like x 1
  13. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
    I haven't been able to use p2pool yet either on v11.

    Can someone please let me know when we are actually going to have a working mac version. This is getting to be a bit silly. I've been complaining for 4 revisions this version doesn't work. The version 11.06 on the main site doesn't work. It's still got the bitcoin icon. You can't actually run it. Please let me know this is something the dev's realize is totally borked.
     
  14. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
  15. camosoul

    camosoul Grizzled Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    2,251
    Likes Received:
    1,125
    Trophy Points:
    1,183
    As soon at the network hit about 20% 0.11.0.6, every DRK denomed to 8 deep in about an hour. Only one out of 40 MN daemons have crashed in 24 hours, a major improvement over every single one crashing every 30 minutes or so...

    This version is looking sexy. Some very big steps taken, and for the most part, it's working. Do that stuff I said about DS constant, but scaling back based on block depth, and darksend may not need much work anymore, freeing up time to work on ITX and IP Obfuscation maybe... Seems that's almost been forgotten as we chase our tails on DS. How long ago was ITX announced as Evan keeps fighting DS/MN issues? Make DS into a self-regulating paradox and it makes troubleshooting easier, while also making the coin better in a bunch of ways...

    Oh, and that mining consolidation fatal flaw that pretty much all clonecoins have... After ITX, the big-ticket feature as Evan calls it, it's pretty much just details...

    With start-many in full effect, setting up masternodes is stupid-simple. If you have trouble with setting up a masternode now, well, you're just magically dumb and shouldn't be allowed to own a computer. Even if you have only one masternode, it's still worth it. So freakin' easy now.
     
    • Like Like x 1
  16. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
    Now if only we could get a working mac build :) Sounds like vertoe might have one for me to try!

    Nope the current 11.06 build for mac is still broken. It gives teh same errors all the other ones have about corrputed or whatever. The icon is now almost correct. Though it needs a few more pixels to be supported by retina mac's.
     
    #556 coingun, Jan 17, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 17, 2015
  17. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    Try this one http://bamboo.darkcoin.qa/browse/DR...n-osx-darkcoin-dist/darkcoin-0.11.0.7-osx.dmg
     
  18. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
    • Like Like x 3
  19. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
    The Mac wallet doesn't appear to be able to badge it as a masternode like I'm used to in the v10. Is that a mac thing or just a v11 thing? Not seeing the masternode in brackets at the top of the wallet?
     
  20. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    The brackets were accidentically removed in v11, will be readded soon.
     
  21. coingun

    coingun Active Member
    Masternode Owner/Operator

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    402
    Trophy Points:
    133
    Would it be beneficial to have some mac gear for building on? I have extra hardware I could donate to the cause if we wanted a build mac mini or something?
     
  22. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    No need to, building on a 8 core machine with 64GB - the brackets are missing in all platform builds btw.
     
  23. mr.slaveg

    mr.slaveg Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    140
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    78
    Today there was an error:

    [email protected]:~# darkcoind getinfo
    {
    "version" : 110006,
    "protocolversion" : 70052,
    "walletversion" : 60001,
    "balance" : 0.00000000,
    "darksend_balance" : 0.00000000,
    "blocks" : 204572,
    "timeoffset" : 0,
    "connections" : 8,
    "proxy" : "",
    "difficulty" : 4083.62714253,
    "testnet" : false,
    "keypoololdest" : 1417294907,
    "keypoolsize" : 1001,
    "paytxfee" : 0.00000000,
    "relayfee" : 0.00001000,
    "errors" : "Warning: The network does not appear to fully agree! Some miners appear to be experiencing issues."
    }
     
  24. crowning

    crowning Well-known Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    2,005
    Trophy Points:
    183
    Did you build the daemon yourself?

    I ask because somewhere on the way from v0.11.06 to v0.11.07 (on github, the version was bumped to 07 AFTER that change) one of the updates introduced this issue.
    I switched back to the "original" v0.11.06 daemon and everything was fine again.

    Edit: forget it, the 06-daemon shows this now as well.
     
  25. tungfa

    tungfa Administrator
    Dash Core Team Foundation Member Masternode Owner/Operator Moderator

    Joined:
    Apr 9, 2014
    Messages:
    8,951
    Likes Received:
    6,730
    Trophy Points:
    1,283
    https://darkcointalk.org/threads/0-11-0-darkcoin-core-release.3601/page-7#post-36902
    check this as 2 people are stuck on the same block !
     
  26. ourlink

    ourlink Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    237
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    188
    See this post for the updates to dstorm's p2pool to et it running with 11.00.07...

    https://darkcointalk.org/threads/mandatory-all-users-must-update-to-v11.3619/page-5#post-37201
     
    • Like Like x 1
  27. dazman

    dazman Active Member

    Joined:
    May 14, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    93
    1.jpg 2.jpg

    Updated to 11.0.9 today and then started Darksend Mixing 2DRK over 2 Rounds

    So far I have 1.1DRK of Darksend funds but the problems is I also have 21 x -0.0001DRK payments to myself and 3 x -0.0002DRK payments to myself.

    I'm only trying to mix 2DRK, the Darksend Mixing has not been restarted and the network has been solid.

    I don't understand why I have been punished with so many minus payments... I'll leave it running to see what happens.

    EDIT: I've just noticed I also have 11 transaction conflicts.
     
    #567 dazman, Jan 20, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 20, 2015
  28. UdjinM6

    UdjinM6 Official Dash Dev
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    3,637
    Likes Received:
    3,536
    Trophy Points:
    1,183
    That looks like there were some incomplete mixing tx.... Can you give me a tx id of one of that incompatible and one of -0.0001 somewhere in the middle please? can I have debug.log also? [email protected]
    You can restart your wallet with -zapwallettxes option, that should fix incompatibles.
     
  29. dazman

    dazman Active Member

    Joined:
    May 14, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    93
    Sent you an email.
     
  30. teamer

    teamer Active Member

    Joined:
    Jul 22, 2014
    Messages:
    173
    Likes Received:
    136
    Trophy Points:
    103
    will do it now, sorry guys were out of planet earth ... havent had internet on this island lol!
     
    • Like Like x 1
Thread Status:
Not open for further replies.