Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

v0.11.0.x Core Testing

Discussion in 'Testing' started by eduffield, Jan 1, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    Darkcoin Version - v0.11.0.x

    - Forked from Bitcoin v0.9.3. We are no longer based on the Litecoin source code. (Vertoe)
    - Removed centralized checkpointing node / sporking code (to be implemented better in the future)
    - New improved fee dialog for Darksent transactions
    - Improved Darksend progress bar
    - Darksend minimum requirement lowered to 1.5DRK
    - Various improvements to Darksend, should work for almost any situation now
    - Start-Many rewritten to provide much better support for multi-masternode wallets
    - Improved masternode error messages
    - Various performance improvements inherited from the new Bitcoin code base
    - Spend Non-Denominated inputs first when Darksend checkbox is not selected (UdjinM6)
    - Reduced logging spam
    - New "masternode outputs" command for use with start-many
    - Perfectly balanced masternode payment algorithm
    - Regression testing support for Masternodes and Darksend
    - Darksend GUI / Feedback improvements
    - Masternode count in debug screen

    Start-Many Support

    Github user freynder rewrote the start-many configuration file to tie specific inputs to specific masternodes, so the client would know
    the correct ones to start. To use this functionality, simply make a ~/.darkcoin/masternode.conf with the following information.

    Example:

    mn1 127.0.0.2:19999 93HaYBVUCYjEMeeH1Y4sBGLALQZE1Yc1K64xiqgX37tGBDQL8Xg 2bcd3c84c84f87eaa86e4e56834c92927a07f9e18718810b92e0d0324456a67c 0
    mn2 127.0.0.3:19999 93WaAb3htPJEV8E9aQcN23Jt97bPex7YvWfgMDTUdWJvzmrMqey aa9f1034d973377a5e733272c3d0eced1de22555ad45d6b24abadff8087948d4 0
    mn3 127.0.0.4:19999 92Da1aYg6sbenP6uwskJgEY2XWB5LwJ7bXRqc3UPeShtHWJDjDv db478e78e3aefaa8c12d12ddd0aeace48c3b451a8b41c570d0ee375e2a02dfd9 1

    More information: https://github.com/darkcoin/darkcoin/pull/62

    To easily find the correct output information, use the new "masternode outputs" command

    Download

    Gitian Builds for v0.11.0.4
    Source: https://github.com/darkcoin/darkcoin/tree/v0.11.0.x

    --

    CI-builds for v0.11.0.5-gc1fde4d

    Windows 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKW-DEV/JOB1/build-85/gitian-win-darkcoin-bin/32/darkcoin-qt.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKW-DEV/JOB1/build-85/gitian-win-darkcoin-bin/32/darkcoind.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...5/gitian-win-darkcoin-bin/32/darkcoin-cli.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...rkcoin-bin/32/darkcoin-0.11.0-win32-setup.exe

    Windows 64bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKW-DEV/JOB1/build-85/gitian-win-darkcoin-bin/64/darkcoin-qt.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKW-DEV/JOB1/build-85/gitian-win-darkcoin-bin/64/darkcoind.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...5/gitian-win-darkcoin-bin/64/darkcoin-cli.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...rkcoin-bin/64/darkcoin-0.11.0-win64-setup.exe

    Mac OS X:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...n-osx-darkcoin-dist/darkcoin-0.11.0.4-osx.dmg

    Linux 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/.../gitian-linux-darkcoin-bin/bin/32/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKL-DEV/JOB1/build-89/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/32/darkcoind
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...gitian-linux-darkcoin-bin/bin/32/darkcoin-cli

    Linux 64bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/.../gitian-linux-darkcoin-bin/bin/64/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DRKL-DEV/JOB1/build-89/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/64/darkcoind
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...gitian-linux-darkcoin-bin/bin/64/darkcoin-cli
     
    #1 eduffield, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 13, 2015
    • Like Like x 22
  2. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    Draft of full release notes available here:
    https://github.com/darkcoin/darkcoin/blob/v0.11.0.x/doc/release-notes/release-notes-0.11.0.md

     
    #2 vertoe, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 2, 2015
    • Like Like x 12
  3. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
  4. thelonecrouton

    thelonecrouton Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    1,135
    Likes Received:
    813
    Trophy Points:
    283
    So far so good! :)

    [email protected]ton6:~/.darkcoin# ./darkcoind masternode start
    successfully started masternode
    [email protected]:~/.darkcoin# ./darkcoind getinfo
    {
    "version" : 110000,
    "protocolversion" : 70052,
    "walletversion" : 60001,
    "balance" : 6255.35463888,
    "blocks" : 85120,
    "timeoffset" : 0,
    "connections" : 0,
    "proxy" : "",
    "difficulty" : 0.07083969,
    "testnet" : true,
    "keypoololdest" : 1417485814,
    "keypoolsize" : 1001,
    "paytxfee" : 0.00000000,
    "relayfee" : 0.00001000,
    "errors" : ""
    }

    edit: still no connections, can't pick up any on local Linux 64 QT client either. Port 19999 open everywhere.

    edit2: various build errors involving libdb4.8 and boost, yes I installed db4.8 as per instructions, will try on a cleam VM in case I've borked something on my laptop.
     
    #4 thelonecrouton, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 1, 2015
  5. stonehedge

    stonehedge Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    696
    Likes Received:
    333
    Trophy Points:
    233
    Lets roll!

    flare Are those testnet masternodes that I provided still sufficient?
     
  6. stonehedge

    stonehedge Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    696
    Likes Received:
    333
    Trophy Points:
    233
    I can't get either the 32 bit or 64 bit windows QT executables to run. When execute I get an hourglass for a couple of seconds and then the process terminates without any message at all.

    Any ideas?
     
    #6 stonehedge, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 1, 2015
  7. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183
    same problem... was about to post

    Also i'm curious what the darkcoin-cli.exe exactly does in windows 32bit or 64bit
     
  8. thelonecrouton

    thelonecrouton Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    1,135
    Likes Received:
    813
    Trophy Points:
    283
    I'd tell you but the Linux 64 link for it gives a 404. I believe it's an ncurses TUI.
     
  9. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183
    ahhh.. a text interface in the command line .. thanks
     
  10. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    • Like Like x 1
  11. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    darkcoin-cli is the one used to talk to darkcoin rpc server.
    using darkcoind to talk with the server is deprecated.
     
    • Like Like x 1
  12. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
  13. crowning

    crowning Well-known Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    2,005
    Trophy Points:
    183
    darkcoin-qt immediately crashes under Win7 64 (both the 32 and the 64 bit versions of the client).

    It doesn't even come to the point where it creates or accesses the default .darkcoin folder, so there's no debug.log.

    My Bitcoin v0.9.3 client runs fine.

    Edit: started it with the existing testnet blockchain (is it compatible with the current testnet?) and without it, no difference.
     
    #13 crowning, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 1, 2015
  14. snogcel

    snogcel Guest

    Awesome!! really been looking forward to this release, Masternode up and running on testnet :)

    Edit: seeing 3 connections now
     
    #14 snogcel, Jan 1, 2015
    Last edited: Jan 1, 2015
  15. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183

    there was a problem with change min version to 70046 which has been fixed. i assume thats also causing the windows binaries failures...i suspect Evan is recompiling
     
  16. thelonecrouton

    thelonecrouton Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    1,135
    Likes Received:
    813
    Trophy Points:
    283
    OK, MN now showing 2 connections, but...

    [email protected]:~/.darkcoin# ./darkcoind masternode list
    {
    "176.126.241.100:19999" : 1,
    "64.251.69.134:19999" : 1,
    "108.61.198.220:19999" : 1,
    "108.61.166.232:19999" : 1,
    "108.61.164.106:19999" : 1,
    "107.191.48.59:19999" : 1,
    "107.191.48.59:19999" : 1,
    "211.99.224.162:19999" : 1,
    "211.99.224.172:19999" : 1,
    "211.99.224.173:19999" : 1,
    "211.99.224.174:19999" : 1,
    "178.62.203.249:19999" : 1,
    "127.0.0.4:19999" : 1,
    "104.33.210.231:19999" : 1,
    "108.61.199.31:19999" : 1,
    "198.50.148.87:19999" : 1,
    "85.214.22.190:19999" : 1,
    "81.169.177.196:19999" : 1,
    "78.46.66.139:19999" : 1
    }
    ...naughty LAN address has crashed the party.
     
    • Like Like x 1
  17. TaoOfSatoshi

    TaoOfSatoshi Grizzled Member

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    2,743
    Likes Received:
    2,615
    Trophy Points:
    1,183
    Fantastic, guys!

    Great timing for this testing, starting out 2015 with a bang!
     
    • Like Like x 2
  18. crowning

    crowning Well-known Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    2,005
    Trophy Points:
    183
    #18 crowning, Jan 1, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 1, 2015
  19. darkchild

    darkchild Member

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Messages:
    76
    Likes Received:
    193
    Trophy Points:
    73
    Looks like 2015 has started with a lot of energy!!!

    Keep up the good work guys!
     
    • Like Like x 2
  20. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    3 is good. if anyone has 0 connections please pm me debug log and use:
    • ipv4: addnode=188.40.57.201
    • ipv6: addnode=[2a01:4f8:100:32ee::2]
    Yeah, known issue from 0.10.x, crowning already fixed this. (Not related to v11 testing.)

    Edit: Thanks for this.
     
    • Like Like x 2
  21. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183
    Any update on those windows binaries (x32 or x62) not working ? (specifically the darkcoin-qt.exe)
    Is it related to the changemin version hotfix ? are we just awaiting the recompilings now ? Or is it
    something else entirely ?
     
    • Like Like x 1
  22. Sub-Ether

    Sub-Ether Well-known Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    1,516
    Likes Received:
    1,254
    Trophy Points:
    183
  23. TaoOfSatoshi

    TaoOfSatoshi Grizzled Member

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    2,743
    Likes Received:
    2,615
    Trophy Points:
    1,183
    I'm having the same problem. Itching to start testing, but it won't run. Update coming?
     
  24. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    I'm not sure what's wrong with the windows build yet. Anyone have a windows machine they can build it on?
     
  25. g8F98FF3gjafogj4

    g8F98FF3gjafogj4 Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    151
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    188
  26. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
  27. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
  28. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    post your address here if you need coins, i premined the testnet ;)
     
    • Like Like x 1
  29. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183
    Doesnt flare have a windows pc ? Maybe he can take a look ?
     
  30. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    I am still on the road from years end holiday - back tomorrow, will have a look then.
     
    • Like Like x 3
Thread Status:
Not open for further replies.