Update to 0.9.4.4 or 0.10.8.4 to prepare for the hardfork on May 25!

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
So this update is incompatible with the old messaging system for the masternodes. This basically means that messages weren't able to propagate correctly across the network, so we had different lists for awhile. From the looks of it about 50% of the users have updated, so messages should start propagating correctly soon.
Yes, seems like the critical mass of updated nodes is reached, the network is starting to regain cohesion.
My masternodes have currently 37 active MNs in their lists and counting :)

Thanks for the great work!

EDIT: 43 nodes

EDIT: http://drk.poolhash.org/masternode.html back again :)
 
Last edited by a moderator:

thelonecrouton

Well-known Member
Foundation Member
Apr 15, 2014
1,135
813
283
Updated, much more reassuring - both my MNs see each other, latest qt wallet also sees both them, flagged '1', and did so within about 30 secs of firing up. I am a happy masternodeer!
Masternode count varies by 3 or 4 between them but this will probably sort itself out.
 

fernando

Powered by Dash
Dash Core Team
Moderator
Foundation Member
May 9, 2014
1,527
2,058
283
Awesome! I updated my two masternodes and they now show the same 45 list of active masternodes that my local wallet has. Votes are also the same everywhere. Great job!
 

fernando

Powered by Dash
Dash Core Team
Moderator
Foundation Member
May 9, 2014
1,527
2,058
283
I just downloaded it and the Linux darkcoind rc binary is still pointing to the 0.10.8.4 version.
You are right. I was so happy that everything seemed to be working that I didn't check the version I was running, but it is 0.10.8.4
 

Propulsion

The buck stops here.
Feb 26, 2014
1,008
468
183
Dash Address
XerHCGryyfZttUc6mnuRY3FNJzU1Jm9u5L
Whats the difference in the config file between
Code:
externalip= xxx.xxx.xxx

masternodeaddr= xxxx.xxx.xxx
 

thelonecrouton

Well-known Member
Foundation Member
Apr 15, 2014
1,135
813
283
Hmm, bugger, getinfo shows "version" : 100804, but it all works and I am afraid to change it! :confused:
edit: updated to 100805
 
Last edited by a moderator:

TanteStefana

Grizzled Member
Foundation Member
Mar 9, 2014
2,863
1,854
1,283
Evan's comment on Bitcointalk forum sounded like payments were already starting, but that can't be can it?
 

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I have removed flasg ' 0 ' entry, now 22.


[email protected]:~> darkcoind masternode list | grep ' 1' | sort -n | uniq | wc -l
22
[email protected]:~> darkcoind masternode count
58

E


My nodes are returning 57 active in the list

Code:
./darkcoind masternode list | grep ':\ 1' | sort -n | uniq
    "107.170.137.60:9999" : 1,
    "107.170.139.43:9999" : 1,
    "107.170.143.175:9999" : 1,
    "107.170.156.6:9999" : 1,
    "141.255.184.191:9999" : 1,
    "142.161.23.40:9999" : 1,
    "172.245.215.22:9999" : 1,
    "184.73.179.148:9999" : 1,
    "184.73.179.187:9999" : 1,
    "184.73.179.196:9999" : 1,
    "188.226.133.22:9999" : 1,
    "188.226.225.170:9999" : 1,
    "188.226.230.170:9999" : 1,
    "188.226.232.243:9999" : 1,
    "188.226.248.36:9999" : 1,
    "192.99.184.44:9999" : 1,
    "192.99.184.45:9999" : 1,
    "192.99.184.46:9999" : 1,
    "192.99.184.48:9999" : 1,
    "192.99.184.49:9999" : 1,
    "192.99.184.50:9999" : 1,
    "192.99.184.51:9999" : 1,
    "192.99.184.52:9999" : 1,
    "192.99.184.54:9999" : 1,
    "192.99.184.55:9999" : 1,
    "192.99.184.57:9999" : 1,
    "192.99.184.58:9999" : 1,
    "192.99.184.60:9999" : 1,
    "192.99.184.62:9999" : 1,
    "54.178.168.241:9999" : 1,
    "54.186.116.211:9999" : 1,
    "54.186.36.157:9999" : 1,
    "54.187.112.94:9999" : 1,
    "54.187.147.18:9999" : 1,
    "54.187.152.9:9999" : 1
    "54.187.61.169:9999" : 1,
    "54.255.148.0:9999" : 1,
    "54.255.149.109:9999" : 1,
    "54.72.17.216:9999" : 1,
    "54.72.209.87:9999" : 1,
    "54.72.58.75:9999" : 1,
    "54.76.19.70:9999" : 1,
    "54.76.7.191:9999" : 1,
    "54.76.7.195:9999" : 1,
    "54.76.7.196:9999" : 1,
    "54.76.7.198:9999" : 1,
    "54.76.7.201:9999" : 1,
    "54.76.7.202:9999" : 1,
    "54.76.7.203:9999" : 1,
    "54.76.7.204:9999" : 1,
    "54.84.135.47:9999" : 1,
    "54.86.103.191:9999" : 1,
    "80.38.144.39:9999" : 1,
    "81.71.76.162:9999" : 1,
    "91.121.219.246:9999" : 1,
    "94.132.162.92:9999" : 1,
    "94.23.22.195:9999" : 1,
    "98.101.247.254:9999" : 1,

EDIT: 60

Code:
$ ./darkcoind masternode list | grep ':\ 1' | sort -n | uniq | wc -l

60
 
Last edited by a moderator:

elbereth

Active Member
Dash Support Group
Mar 25, 2014
458
481
133
Costa Rica
dashninja.pl
Dash Address
XkfkHqMnhvQovo7kXQjvnNiFnQhRNZYCsz
With this new version I see both my masternodes actives (from remote/local configuration with cold storage). Let's see how it looks in a few hours. :) But I am already feeling better. :D
 

Scriptiee

Member
Apr 24, 2014
44
20
48
Out of this world
think that would be a better way of getting the correct count

darkcoind masternode list | grep ' : 1' | sort -n | uniq | wc -l

your will match ips that have a 1 in them as well
 

chaeplin

Active Member
Core Developer
Mar 29, 2014
749
356
133
think that would be a better way of getting the correct count

darkcoind masternode list | grep ' : 1' | sort -n | uniq | wc -l

your will match ips that have a 1 in them as well

' 1' has white space.
 

chaeplin

Active Member
Core Developer
Mar 29, 2014
749
356
133
You can escape the whitespace with a backslash \ in front

Code:
darkcoind masternode list | grep ':\ 1' | sort -n | uniq | wc -l
On my systen, don't need escape \
' 1' == '\ 1'


Placing \ is good practice though.

Code:
[email protected]:~> darkcoind masternode list | grep ':\ 1' | sort -n | uniq | wc -l
37
[email protected]:~> darkcoind masternode list | grep ': 1' | sort -n | uniq | wc -l
37
[email protected]:~> darkcoind masternode list | grep ' 1' | sort -n | uniq | wc -l
37
 
  • Like
Reactions: flare

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
http://drk.poolhash.org/masternode.html

wait 10 -20 min.

Let's check again.
Current node count on my node(s): 67

Code:
$ ./darkcoind masternode list | grep ':\ 1' | sort -n | uniq | wc -l
67
Perhaps you should consider deleting peers.dat and restarting your daemon


33 only ^^^
and on my masternodes I'm getting 68
ps. I added few nodes manually (addnode=xxx.xxx.xxx.xxx) in conf file on every my masternode - that could do the trick for you too I guess
Thats exactly what i did, too
 
Last edited by a moderator:

eduffield

Core Developer
Mar 9, 2014
1,084
5,320
183

Lzeppelin

Member
Feb 27, 2014
283
57
88
My masternode is not showing up, even in it's own masternode list yet it said masternode started successfully. Any ideas of what happened?

edit: w00t updated to 10.8.6 and it's found.
 
Last edited by a moderator:

donho

Member
Masternode Owner/Operator
Apr 16, 2014
96
20
58
Do we have to do the masternode genkey procedure after each update? And do the local and the remote darkcoind both need their own key?
My MN is still not showing up. I guess I'll wait til more people have updated and will try again tomorrow
 

UdjinM6

Official Dash Dev
Dash Core Team
Moderator
May 20, 2014
3,639
3,537
1,183
10.8.6 works much better for me (no need to add nodes manually)
 

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
33 only ^^^
and on my masternodes I'm getting 68
ps. I added few nodes manually (addnode=xxx.xxx.xxx.xxx) in conf file on every my masternode - that could do the trick for you too I guess
10.8.6 works much better for me (no need to add nodes manually)
Updated to 10.8.6, network sync seems more stable.

Nevertheless the nodes still drop out of the network sync from time to time, e.g. 78 active nodes in list, drop to 5 active nodes in 10 minutes time. After restart with deletion of peers.dat back to 78 active nodes again.

I am currently monitoring the no. of active nodes on all my nodes and do a restart each time a node show a anomaly. I hope that this gets sorted out till payment launch.
 

UdjinM6

Official Dash Dev
Dash Core Team
Moderator
May 20, 2014
3,639
3,537
1,183
Updated to 10.8.6, network sync seems more stable.

Nevertheless the nodes still drop out of the network sync from time to time, e.g. 78 active nodes in list, drop to 5 active nodes in 10 minutes time. After restart with deletion of peers.dat back to 78 active nodes again.

I am currently monitoring the no. of active nodes on all my nodes and do a restart each time a node show a anomaly. I hope that this gets sorted out till payment launch.
having issues too - after some time my nodes are listed with 0 but they are alive.... something is not good... :sad:

EDIT: removing peers.dat helps: 41 "active" node -> 87
 
Last edited by a moderator: