Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

Masternode Android Monitor

Discussion in 'Projects' started by calnaughtonjnr, Nov 25, 2014.

  1. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    To be honest, I was being lazy with the notification click. It's not good enough really. I will redo that bit soon. Have proper information built into the app.

    The QR idea is brilliant. I hate copying and pasting the addresses in.

    Just waiting to hear from Play Store about getting it back listed. I will re-publish with as much of these improvements in as poss. Thanks loads for all the ideas coming in.
     
    • Like Like x 1
  2. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    I delete v 1.0 than tried to get 1.1. now its not in the store. Do you have a link where i could download it?
     
  3. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    Yeh of course, here you go.

    That is the last version published before it was taken down. I would have just posted a link like that in the first place, but thought people might not want to install unless it wasn't through the Play Store.
     
  4. splawik21

    splawik21 Grizzled Member
    Dash Core Team Foundation Member Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,912
    Likes Received:
    1,273
    Trophy Points:
    1,283
    2.3.6 ver
     
  5. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    Try this
     
  6. splawik21

    splawik21 Grizzled Member
    Dash Core Team Foundation Member Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,912
    Likes Received:
    1,273
    Trophy Points:
    1,283
    ahhh i need a new phone anyway...
    entering on your link my phone tells me to updateto new explorer because this link icant be seen good with explorer i have.

    once i want to download the explorer to android tells me my phone is not compatible :D ahhh life....

    will wait meaby on play shop once you add it there....what do you think?
     
  7. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    Ahh, it's probably because it's a Mega link. You can try this if you want, but no problem if you want to wait. I'll keep you updated on what happens with Play Store.
     
    • Like Like x 1
  8. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    That may actually not work at all, sorry. Just saw that there may be a problem with the listview I used on v10, which is your version of Android.
     
    • Like Like x 1
  9. splawik21

    splawik21 Grizzled Member
    Dash Core Team Foundation Member Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1,912
    Likes Received:
    1,273
    Trophy Points:
    1,283
    True. Closes when oppens.
     
    • Like Like x 1
  10. yidakee

    yidakee Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    1,812
    Likes Received:
    1,168
    Trophy Points:
    283
    I should be getting a freebie tablet soon. Have no clue what specs. First time into the Android world... hope it works ;)
     
    • Like Like x 1
  11. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    I think as long as it's Android 4.+, it should be sweet. I just re-published to Play Store with their required edit so think it should be all good now. Added Scan QR to add address, sum of Masternode balances with count and DRK > USD exchange rate from Bitfinex. Thanks to DrkMiner and splawik21 for helping with ideas. Will be adding the rest too plus notification click bug.
     
    • Like Like x 3
  12. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    Great! Please inform us when its on the play store.

    Edit: The app is on play store.

    Love the QR :)

    1. Renaming the MN would be great
    2. Replace the start/stop notify with a switch. Make it more clear if it on or off.
     
    #42 DrkMiner, Nov 30, 2014
    Last edited by a moderator: Dec 1, 2014
  13. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Great job on the app. When I click "settings" nothing happens. What options do you have currently? My vote would be for an "offline" status indicator.
     
    #43 oaxaca, Dec 1, 2014
    Last edited by a moderator: Dec 1, 2014
    • Like Like x 1
  14. tungfa

    tungfa Administrator
    Dash Core Team Foundation Member Masternode Owner/Operator Moderator

    Joined:
    Apr 9, 2014
    Messages:
    8,950
    Likes Received:
    6,730
    Trophy Points:
    1,283
    what is the link on the play store please !?
    tx
     
  15. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    New link is here and in my sig. Took a few hours to show up in the Play Store.


    Settings should be finished on next update. I probably should have removed it really but just forgot. It will have time delay between updates and notification preferences. Offline status is definitely coming. I just had to work out how to Parse JSON, which I hadn't done before. I've sorted that now though and have tested getting all the data needed. Will be as quick as I can getting that published :D
     
    • Like Like x 2
  16. tungfa

    tungfa Administrator
    Dash Core Team Foundation Member Masternode Owner/Operator Moderator

    Joined:
    Apr 9, 2014
    Messages:
    8,950
    Likes Received:
    6,730
    Trophy Points:
    1,283
    should I wait for the next update or are you solid ?
    (ready for a promotion ?)
     
  17. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    I think maybe I should get the bug that DrkMiner found that loads a blank screen before linking to the explorer.darkcoin page. It is what loads when you click the notification to say you've been paid. I can have that fixed a bit later on and re-published. Everything else really can wait. They would be genuine update features I think.
     
    • Like Like x 1
  18. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    Could you make the font larger?
    fitting the DRK address on screen isn't leaving much room for larger font i guess....
    or give the option to enlarge the screen (pinch).
     
  19. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    On the summary page? Yeh, its pretty small. I'm redoing that listview to put other MN info in. I'm thinking about making that text the full width and having status and balance, etc on a row underneath and have each record's info bordered off to separate.
     
    #49 calnaughtonjnr, Dec 1, 2014
    Last edited by a moderator: Dec 1, 2014
  20. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    Update is now available. Only had today testing it, but it looks good. Haven't had any problems so far...

    Will have more comprehensive MN details by the end of the week.
     
    • Like Like x 1
  21. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    When you have several MN's get paid the old notifications are being overwritten by the new ones.

    Think you should display all the notifications. Like that you know what node was paid. Now you will see only the last payment only.
     
  22. MangledBlue

    MangledBlue Well-known Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    183
    My app keeps crashing - ugh
     
  23. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    Stack them on top each other? Yeh, no problem. I guess I didn't really think about that situation happening.

    Sorry about that MangledBlue. Would it be OK to get your MN addresses and Android version please and I will take a look.
     
  24. MangledBlue

    MangledBlue Well-known Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    183
    I have not placed any MN addresses into it yet
    V: 2.1
     
  25. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Any update? I'd love to see "MN just went offline" alerts.
     
  26. calnaughtonjnr

    calnaughtonjnr Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    221
    Likes Received:
    157
    Trophy Points:
    203
    V2.1 says that it is API level 7 and I think the minimum for the app is level 16 (V4.1). I didn't think it would even let you download it on the PlayStore because of the minimum requirements. I read before that there is a problem with the listview adapter (that holds the MNs) on any device below API level 11 (V3.0, Honeycomb).

    Sorry for taking so long. I've had to put this temporarily on the back burner. I Just need to get some other work done before Christmas. I did get IP address and status showing in the MN list successfully. I will work on getting the status checked as part of the background service soon though :)
     
    • Like Like x 1
  27. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    Uptimerobot to your port and you'll get an email when it goes offline/online.
     
  28. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    Uptimerobot freaks out too much. I'm getting up-down-up-down all the time while the MN is still hanging tough. Lot's of false alarms.
     
  29. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    Strange, no issues here.
     
  30. oaxaca

    oaxaca Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    573
    Likes Received:
    832
    Trophy Points:
    263
    It's just not 100% accurate. It's OK, but I'd still like to see the Android Alert System. The more options, the better.