RC4 issues, bugs & feature requests

Status
Not open for further replies.

darkwing

Active Member
Apr 8, 2014
149
110
103
What do you mean "got stuck"? Did you set it to 2 rounds, wait for the coins to show up as anonymized, and then switch to 3 -- or set it to 3 from the beginning and it never finishes?
3 rounds left overnight. Took payments for two rounds completed two rounds. Tried to do a third but hadn't taken payment so keeps going. Changed rounds to 1 - stops trying anon amount unlocked. Change back to 3 and it keeps trying without having taken the third payment.

EDIT: Ok mine resolved itself eventually. Turned darksend off. Restarted client renenabled darksend. An hour or so later it took the missing transaction fee finally. 3 rounds complete.
 
Last edited by a moderator:

JGCMiner

Active Member
Jun 8, 2014
364
217
113
3 rounds left overnight. Took payments for two rounds completed two rounds. Tried to do a third but hadn't taken payment so keeps going. Changed rounds to 1 - stops trying anon amount unlocked. Change back to 3 and it keeps trying without having taken the third payment.
Hmm. Seems like the Darksend never finishes issue still plagues some. Camo of bitcointalk is complaining about the same.

Does anyone succeed to anonymize smaller amount of coins than the total balance?
I haven't but check out post #81 above. In the worst case the number you set will lead to a few thousand more being anonymized. It is a min value not a cap.
 
  • Like
Reactions: stonehedge

S_Uber

New Member
Jun 13, 2014
15
2
3
South Africa
I visit BTCtalk quite often (enjoy the to-and-fro and chaos :p ) but only come here for updates and important info I need which is not that often, so I'll make sure to remind them to post problems here.
 
  • Like
Reactions: flare

flare

Grizzled Member
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
3 rounds left overnight. Took payments for two rounds completed two rounds. Tried to do a third but hadn't taken payment so keeps going. Changed rounds to 1 - stops trying anon amount unlocked. Change back to 3 and it keeps trying without having taken the third payment.

EDIT: Ok mine resolved itself eventually. Turned darksend off. Restarted client renenabled darksend. An hour or so later it took the missing transaction fee finally. 3 rounds complete.
That's the way: the client is currently caching the rounds setting (which is a flaw), so you need to restart it once to take effect.
 

moli

Grizzled Member
Aug 5, 2014
3,255
1,830
1,183
I second that. eduffield on darkcointalk so many users are following your work and helping you testing and debugging and supporting the bigger thing. Why are you stopping to post updates here?

In addition, following the ANN-thread on bitcointalk is a fulltime job. Could you maybe create a locked thread in here where you only post development updates and release notes, without any discussion allowed?
Thanks, vertoe, for this suggestion, it's a good idea to have a thread called "From Evan's Desk" or something like that, and no discussions allowed, only Evan's updates and instructions. :)
 
Last edited by a moderator:

Light

Well-known Member
Foundation Member
Jun 4, 2014
346
256
233
Thanks, vertoe, for this suggestion, it's a good idea to have a thread called "From Evan's Desk" or something like that, and no discussions allowed, only Evan's updates and instructions. :)
I agree that new updates in darkcointalk should be posted by a verified darkcoin developer (it would be ideal if Evan posted new updates himself but I can understand if he is busy). If any registered user is allowed to copy Evan's update from bitcointalk and post it in here, then it might encourage a malicious user to add a phishing or virus link and post it in darkcointalk as Evan's original post at bitcointalk.
 
Last edited by a moderator:

moli

Grizzled Member
Aug 5, 2014
3,255
1,830
1,183
I agree that new updates in darkcointalk should be by a verified darkcoin developer (it would be ideal if Evan posted new updates himself but I can understand if he is busy). If any registered user is allowed to copy Evan's update from bitcointalk and post it in here, then it might encourage a malicious user to add a phishing or virus link and post it in darkcointalk as Evan's original post at bitcointalk.
I totally agree. Hopefully we'll see a new darkcointalk thread set up only for Evan's posts today.
 
  • Like
Reactions: Light

flare

Grizzled Member
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I second that. eduffield on darkcointalk so many users are following your work and helping you testing and debugging and supporting the bigger thing. Why are you stopping to post updates here?

In addition, following the ANN-thread on bitcointalk is a fulltime job. Could you maybe create a locked thread in here where you only post development updates and release notes, without any discussion allowed?
I second that as well - we'll need to establish a clear structure of communication channels. Personally i am done with following BCT thread - to much trolling.

For my take all announcements should be placed exclusivly on darkcoin.io/news - people interested in darkcoin will follow website/status plus RSS feed.

There is no benefit in maintaining several threads in several forums.

My two duffs,
Holger
 

qwizzie

Well-known Member
Aug 6, 2014
1,832
991
183
a lot of ppl find the BCK addictive / or are used to it. We could open up a locked thread on BCK and get the official developers updates up there.
Right now Darkcoin's BCK is the most read altcoin ANN, lets not underestimate its importance with regards to informing new ppl about darkcoin.
 
  • Like
Reactions: fernando

vertoe

Three of Nine
Mar 28, 2014
2,573
1,652
1,283
Unimatrix Zero One
a lot of ppl find the BCK addictive / or are used to it. We could open up a locked thread on BCK and get the official developers updates up there.
Right now Darkcoin's BCK is the most read altcoin ANN, lets not underestimate its importance with regards to informing new ppl about darkcoin.
No. It's the most spammed ANN. If you write and update in that thread it is invisible after 10 minutes.
 
  • Like
Reactions: fernando

qwizzie

Well-known Member
Aug 6, 2014
1,832
991
183
No. It's the most spammed ANN. If you write and update in that thread it is invisible after 10 minutes.
correct, thats why i'm asking for a closed thread on BCT that will only contain developers updates and roadplans. Ppl who are used to the ANN thread will find it
more easy to switch to the closed BCT thread to look up important information.
They dont need to switch forum then...
 

flare

Grizzled Member
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
correct, thats why i'm asking for a closed thread on BCT that will only contain developers updates and roadplans. Ppl who are used to the ANN thread will find it
more easy to switch to the closed BCT thread to look up important information.
They dont need to switch forum then...
Problem with a closed thread is that it will to move page 10+ between the updates - as it as not a sticky thread.
 

moli

Grizzled Member
Aug 5, 2014
3,255
1,830
1,183
correct, thats why i'm asking for a closed thread on BCT that will only contain developers updates and roadplans. Ppl who are used to the ANN thread will find it
more easy to switch to the closed BCT thread to look up important information.
They dont need to switch forum then...
In my opinion, Darkcointalk should be the main thread for the devs to post, then their assistants and supporters can relay the posts to anywhere else they want. But this thread should be the home of Darkcoin and every important message should be posted here first, then whatever comments, trolling... can go anywhere else.
 

onetime

New Member
Masternode Owner/Operator
Apr 15, 2014
22
18
3
I have a wallet with 0 DRK balance that is getting masternode payments. The payments are coming from two of my masternode wallets, but this wallet shows them as "Mined" payments. The masternode keys were not imported into this wallet.

On thursday I had sent coins from the masternode wallets to this wallet and then used darksend. I think it may have somehow caused my masternode payments to now go to the wrong wallet.




What if I send my masternode payment coins to somebody else, and then somehow their wallet starts getting all my MN payments? That would be very bad...
 

flare

Grizzled Member
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I have a wallet with 0 DRK balance that is getting masternode payments. The payments are coming from two of my masternode wallets, but this wallet shows them as "Mined" payments. The masternode keys were not imported into this wallet.

On thursday I had sent coins from the masternode wallets to this wallet and then used darksend. I think it may have somehow caused my masternode payments to now go to the wrong wallet.




What if I send my masternode payment coins to somebody else, and then somehow their wallet starts getting all my MN payments? That would be very bad...
Thanks for the report, we are already investigating this --> http://jira.darkcoin.qa/browse/DRK-24
 

UdjinM6

Official Dash Dev
Core Developer
Dash Core Group
May 20, 2014
3,639
3,537
1,183
repost from BCT:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=421615.msg8388501#msg8388501
Within seconds of pulling the check mark off of "disable darksend" I get payment to self. Then nothing... Set to 100/8. Logs are useless. There's nothing in them except the usual comm traffic, blocks popping, non-updated MNs getting rejected... No DS noise at all.

Other wallet denomed 100/8 really fast. It only has 100 in it.

The only difference is that one wallet is 1% the size of the other. Both are set to denom only 100 at 8 rounds.

Meh, my traceroute is back to being re-routed through northern virginia again...

Coin control shows it's still breaking up into 900 chunks even thought it's set to 100/8.
reproduced same behaviour in testnet with ~12K tDRKs...
created an issue in Jira http://jira.darkcoin.qa/browse/DRK-28
 

Gornoth

New Member
Aug 16, 2014
3
1
3
Hello everyone, this is my first post on this forum... I hope it's the right place to post this. Feel free to tell me to post this elsewhere, or maybe a mod can move it.

I'm having a slight issue with setting up a masternode on testnet (to test things out before setting up my masternode on mainnet). I have followed the guide by weirdgod (DRK GUIDE RC3 MASTERNODE) and have set up a remote server with VULTR. I assume the steps are the same for RC4?
My problem is with the very last step. After doing walletpassphrase "PASSWORD" 60, I finally type masternode start "PASSWORD", but then my darkcoin console freezes and Windows tells me "darkcoin-qt.exe has stopped working".

When I look in the debug.log the very last lines are:
2014-08-16 22:28:53 new darksend queue object - 91.121.219.246:19999
2014-08-16 22:29:11 NotifyKeyStoreStatusChanged
2014-08-16 22:29:20 CDarkSendPool::RegisterAsMasterNode() - Invalid portsocket recv error 10038
2014-08-16 22:29:20 trying connection 23.23.186.131:19999 lastseen=15141.5days
2014-08-16 22:29:20 trying connection 81.171.98.153:19999 lastseen=0.2days
2014-08-16 22:29:20 EnvShutdown exception: Invalid argument (22)

Does this tell you guys anything? I'm guessing the smoking gun is the RegisterAsMasterNode() line. What kind of issue is this pointing to?

Thanks for any help you can give.
 

UdjinM6

Official Dash Dev
Core Developer
Dash Core Group
May 20, 2014
3,639
3,537
1,183
Hello everyone, this is my first post on this forum... I hope it's the right place to post this. Feel free to tell me to post this elsewhere, or maybe a mod can move it.

I'm having a slight issue with setting up a masternode on testnet (to test things out before setting up my masternode on mainnet). I have followed the guide by weirdgod (DRK GUIDE RC3 MASTERNODE) and have set up a remote server with VULTR. I assume the steps are the same for RC4?
My problem is with the very last step. After doing walletpassphrase "PASSWORD" 60, I finally type masternode start "PASSWORD", but then my darkcoin console freezes and Windows tells me "darkcoin-qt.exe has stopped working".

When I look in the debug.log the very last lines are:
2014-08-16 22:28:53 new darksend queue object - 91.121.219.246:19999
2014-08-16 22:29:11 NotifyKeyStoreStatusChanged
2014-08-16 22:29:20 CDarkSendPool::RegisterAsMasterNode() - Invalid portsocket recv error 10038
2014-08-16 22:29:20 trying connection 23.23.186.131:19999 lastseen=15141.5days
2014-08-16 22:29:20 trying connection 81.171.98.153:19999 lastseen=0.2days
2014-08-16 22:29:20 EnvShutdown exception: Invalid argument (22)

Does this tell you guys anything? I'm guessing the smoking gun is the RegisterAsMasterNode() line. What kind of issue is this pointing to?

Thanks for any help you can give.
that looks like an issue itself but try to execute masternode start (without password) because wallet should be already unlocked after you run walletpassphrase command
 

Gornoth

New Member
Aug 16, 2014
3
1
3
Thanks for the suggestion UdjinM6. When typing masternode start without the password, the console still freezes, but the log gives a slightly different error:

2014-08-16 22:51:19 CDarkSendPool::RegisterAsMasterNode() - Invalid portEnvShutdown exception: Invalid argument (22)
 

UdjinM6

Official Dash Dev
Core Developer
Dash Core Group
May 20, 2014
3,639
3,537
1,183
Thanks for the suggestion UdjinM6. When typing masternode start without the password, the console still freezes, but the log gives a slightly different error:

2014-08-16 22:51:19 CDarkSendPool::RegisterAsMasterNode() - Invalid portEnvShutdown exception: Invalid argument (22)
Well, make sure you changed port to 19999 in every script/config there and that you have testnet=1 in both remote and local configs.
Have no windows here so can't help more, sorry. Also I think it's a good idea to ask in the original thread https://darkcointalk.org/threads/drk-guide-rc3-masternode-windows-local-linux-remote-vultr.1367/ ;)
 

Gornoth

New Member
Aug 16, 2014
3
1
3
Ah doh! That's it. I completely overlooked the fact that testnet uses a different port! It's purring like a kitten now!

Thanks UdjinM6.
 
  • Like
Reactions: fernando

TanteStefana

Grizzled Member
Foundation Member
Mar 9, 2014
2,876
1,867
1,283
I'm sorry guys, I've been pretty busy, and when here, I've been trying to "fix" my windows box. I did all kinds of virus and malware scans, I did diagnostics, Everything on my machine works fine except darkcoin-qt. It's always freezing on me. It's seems to be working, but so slow to respond. Is anyone else having such issues. Last time I asked everyone said it was working fine on their windows boxes??? Thanks for any info :) I have a lot of catching up to do!

Ugh, and downloading the blockchain is at a snails pace! I don't know what's wrong. It doesn't do this on my Linux box??

Edit: OK, I'm a ding dong (well known actually) I didn't try deleting my chain, etc... in darkcoin file. I can't keep my head straight lately, LOL.

Anyway, I did so and it's downloading the blockchain pretty well so far, so I suspect all the problems will resolve when it finishes. Sorry once again.... :rolleyes::confused::cool::tongue:
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: fernando

flare

Grizzled Member
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I'm sorry guys, I've been pretty busy, and when here, I've been trying to "fix" my windows box. I did all kinds of virus and malware scans, I did diagnostics, Everything on my machine works fine except darkcoin-qt. It's always freezing on me. It's seems to be working, but so slow to respond. Is anyone else having such issues. Last time I asked everyone said it was working fine on their windows boxes??? Thanks for any info :) I have a lot of catching up to do!

Ugh, and downloading the blockchain is at a snails pace! I don't know what's wrong. It doesn't do this on my Linux box??
This is a known bug --> http://jira.darkcoin.qa/plugins/servlet/mobile#issue/DRK-25

Use 0.9.12.31 to catch up with the blockchain and switch to 0.10.12.31 afterwards.
 
Status
Not open for further replies.