Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

v14.0 Testing

Discussion in 'Testing' started by codablock, Mar 28, 2019.

  1. forro

    forro New Member

    Joined:
    Apr 13, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    v14 rc4:
    I set privatesend to keep 10 tdash anonymized, 4 rounds. When I look in inputs, it created ~122 worth of tdash in denoms:
    11 of 10 tdash
    11 of 1 tdash
    10 of .1 tdash
    9 of .001 tdash

    It also noticed It did not create any .01 tdash.
     
  2. ivan.ivx

    ivan.ivx New Member

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    May I get a tDash? yRghXktehNTt2ttFr951xaDToYKVKpXBeJ, Thank you
     
  3. AjM

    AjM Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    568
    Trophy Points:
    283
  4. ivan.ivx

    ivan.ivx New Member

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    None of those faucets are working.
     
  5. AjM

    AjM Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    1,323
    Likes Received:
    568
    Trophy Points:
    283
    Ok, lets call some help, @flare @elbereth
     
  6. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,304
    Likes Received:
    2,434
    Trophy Points:
    1,183
    Thanks, will work on that tomorrow.
     
    • Like Like x 1
  7. Shaggy

    Shaggy New Member

    Joined:
    Apr 24, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi guys,

    we are currently working as a startup on a webplattform. Plan is to adapt Dash aswell. To assure 100% quality we would like to test different use cases over the dash testnet. i tried to get since last week some tDash. Unfortunatly the Faucet links do not work. Would it be possible to send me around 10k of tDash? would be enough for various testcases incl. loadtests.

    tDash - Wallet:
    ygtAvgykxLnmshUdfqt1QHAYfUJ5z1soav

    thank u in advance and best regards,

    Cagdas
     
  8. strophy

    strophy Administrator
    Dash Core Team Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    582
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    133
    Faucet has been refilled: http://faucet.test.dash.crowdnode.io/
     
    • Like Like x 1
  9. Shaggy

    Shaggy New Member

    Joined:
    Apr 24, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    True, thank you. Is there a reason i dont receive any tdash? One and the first transaction worked. the second one (after 5 min of course) worked on the faucet platform but didnt arrive on my wallet.

    Firewall off;
    Version: v0.14.0.0-rc4
    Checked the chain, should be also ok.

    Any ideas? is the faucet maybe broken?

    Edit: sending works, receiving still dont

    Thanks in advance
     
  10. gtabmx

    gtabmx New Member

    Joined:
    Feb 7, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Given the 0.14 testnet faucets are dry or not currently online, can someone please send yNmbhgXgmhpmUxf5fE3rwAGqZ4ofL8UvRi about 100 tDASH ?

    Thanks!
     
    • Dislike Dislike x 1
  11. strophy

    strophy Administrator
    Dash Core Team Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    582
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    133
    • Winner Winner x 1
  12. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    如何使用测试网络?我在官方网络上安装了最新的钱包0.13.3。测试网络不能同步到最新的块,而只能到块高度78808.如何升级到0.14?
     
  13. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How to use the test network? I installed the latest wallet 0.13.3 on the official network. The test network can not be synchronized to the latest block, but only to the block height 78808. How to upgrade to 0.14?
     
  14. codablock

    codablock Official Dash Dev
    Core Developer

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    92
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    83
    v0.14.0.0-rc5 has just been released: https://github.com/dashpay/dash/releases/tag/v0.14.0.0-rc5

    Please upgrade when you find time. This RC is very close to what's going to be the final version.
    This RC mostly contains bug fixes and performance improvements for LLMQ based ChainLocks and InstantSend.

    An additional change is the introduction of simulated DKG errors and simulated misbehavior. I've configured all my masternodes to simulate a few errors in upcoming DKGs, so we should see regular complaints and justification messages on testnet now.
     
    • Like Like x 6
    • Informative Informative x 1
  15. strophy

    strophy Administrator
    Dash Core Team Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    582
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    133
    • Informative Informative x 1
  16. pwjjrn

    pwjjrn New Member

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Messages:
    33
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    建议新环境 ,下载安装 v0.14.
    https://github.com/dashpay/dash/releases/tag/v0.14.0.0-rc5
     
  17. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    693
    Trophy Points:
    183
    Should latest pull request for 14.0 (#2923) not be labeled as a bug fix, in what should be
    a code freeze by now this close to 14.0 release ? If its not a bug fix, should it not be reserved for 14.1 ?

    It worries me that this new code (bug fix or not) will effectively get less testing time then it would receive with a 14.1 update release. Also i feel like the code freeze process now comes across as a process that is being handled somewhat loosely and not strictly enforced.

    Edit : the already approved 0.14 release notes draft pull request #2896 needs to be updated, reviewed and acknowledged again to include #2923
     
    #47 qwizzie, May 14, 2019
    Last edited: May 15, 2019
    • Like Like x 1
  18. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I used v0.14 to run the test network, but when I started synchronizing to the latest block, I ran out of memory, executed commands like dash-cli with no response, and started synchronizing from the first block after restarting.
     
  19. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I would like to ask the relevant node testing technical consultation, I can only get the answer here?
     
  20. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    2019-05-17 09:06:33 ERROR: AcceptBlockHeader: block 00000000154499187efd42d9d63d874d0699f230748a7575ac0be154eafc1022 is marked invalid
    2019-05-17 09:06:33 ERROR: invalid header received
     
  21. wangzf

    wangzf New Member

    Joined:
    May 8, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Submit the signed message :This step of operation has been misreported. The error is as follows.

    ./dash-cli protx register_submit "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" "IJKBhxsWogxWfN4K6L5k\/1h7XgQaFJqiN4Lk49pjrAz4BWppEI5q1AIy9+eXxQ2J9lOJfANB8sl1IGj04dul2nU="
    error code: -1
    error message:
    bad-protx-collateral (code 16)


     
  22. strophy

    strophy Administrator
    Dash Core Team Dash Support Group Moderator

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    582
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    133
    Hi @wangzf I'm not sure why you're getting this message, your collateral looks like it is defined properly in the protx:

    "proRegTx": {
    "version": 1,
    "collateralHash": "aae9dbf7c4618b3d70cff38280f129d72ef0d1302e5045fdcb584a94ed2183a3",
    "collateralIndex": 1,
    "service": "127.0.0.1:10004",
    "ownerAddress": "yMFmdi7TBqvoXN2MEcpbTb43g1eKCceNMT",
    "votingAddress": "yLtTdJse23PForWwaJ8FwRTWK7gDtMVM1k",
    "payoutAddress": "yQ71Up3wADdNv2oyEhBVFCj7cagxyAxd56",
    "pubKeyOperator": "808c4a25d8051876f94805c555acaea9c9eb3c0bc252e99e0c44d64ffdb72244ae1e67236c1c882a25ecaa1947ffa758",
    "operatorReward": 0,
    "inputsHash": "afd77733d96bd673c2489354f310ddc31a1b20ed821f9f2584c1d5c565a8d8d3"
    }

    I tried to build your probable transaction that you should have signed with the collateral key for yQ4Vjsi2jY5HkxVxRQpjL2wXpQhYiKyKKn as follows:

    "signMessage": "yQ71Up3wADdNv2oyEhBVFCj7cagxyAxd56|0|yLtTdJse23PForWwaJ8FwRTWK7gDtMVM1k|yMFmdi7TBqvoXN2MEcpbTb43g1eKCceNMT|afd77733d96bd673c2489354f310ddc31a1b20ed821f9f2584c1d5c565a8d8d3"

    And it did not verify. Can you post your input and output of protx register_prepare please?

    It might be easier to discuss this on Discord in realtime. You can find me there as user @strophy#2696
     

Share This Page