Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

v0.10.13.x RC5 Testing

Discussion in 'Testing' started by eduffield, Sep 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    I'm in with 50k now :)
     
  2. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    ****** PLEASE UPDATE TO v9.13.13 (Stable) OR 10.13.13 (RC) *******

    This should fix everything Kristov found except for a possible DOS issue that will have to be fixed later, including the privacy issue. So we should be solid for Monday now.

    - Bounds checking in a few places where it was lacking
    - Output list in transactions lacked random seeding
    - masternode constants for communication are much easier to read now

    Everything should still work (Nothing structural was changed), but it would be great it we could anonymize some funds to double check before going live on Monday

    Stable Binaries
    http://www.darkcoin.io/downloads/master-rc5/darkcoin-qt
    http://www.darkcoin.io/downloads/master-rc5/darkcoind

    RC5 Binaries
    http://www.darkcoin.io/downloads/rc5/darkcoin-qt
    http://www.darkcoin.io/downloads/rc5/darkcoind
     
    • Like Like x 5
  3. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    eduffield did you get a chance to look at my micro wallet on JIRA before the site went down?
     
  4. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    Nope, could you post it again pls?
     
  5. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    Forum won't let me attach the .dat file. What's your email and I'll shoot off both the wallet and the debug file.
     
  6. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    [email protected]
     
  7. oblox

    oblox Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,032
    Likes Received:
    537
    Trophy Points:
    183
    Sent. I also emailed you with what the problem is I am having. Any questions, feel free to email me direct.
     
  8. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    and eduffield what about the missing masternode entries of masternode list command. i also reported that on jira (#88) including ip and wallet addresses.
     
  9. TaoOfSatoshi

    TaoOfSatoshi Grizzled Member

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    2,745
    Likes Received:
    2,615
    Trophy Points:
    1,183
    Will do, running 3 wallets on Windows 8, no issues recently, good job!

    Tao
     
  10. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    Should have been fixed. There was a mismatch in the protocol when that was reported. Do you still experience an issue? This shouldn't be a problem, nothing dealing with masternodes were changed at all in RC5.
     
  11. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    Hi vertoe, sorry was busy had to shut down my computer. I'm back running 50k, 2 rounds. I guess you're sleeping but just to let you know :)
     
  12. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    It's an RC4 issue, so I guess it's not fixed. I'm experiencing it with v0.10.12.32

    Example:
    XfHiR2RkKm1H6GhTeZaE4XnnfNpm22zKbh recieved two payments tonight
    http://explorer.darkcoin.fr/address/XfHiR2RkKm1H6GhTeZaE4XnnfNpm22zKbh
    But the IP 54.77.28.250 is not listed on masternode list output:
    $ darkcoind masternode list | grep 54.77.28.250
    $

    It's reproducable:
    1. create a masternode, let it run for a while
    2. take it down, change the privkey and public ip but not the wallet input on address 0
    3. recreate same masternode with old wallet but with new ip and privkey
    4. missing in masternode list command
    i'm missing around 20 nodes on that list.
     
  13. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183

    CI-builds for v0.9.13.13-g1909341

    Windows 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/DWD-DRK/QTL/build-125/gitian-win-darkcoin-bin/32/darkcoin-qt.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...tian-win-darkcoin-bin/32/daemon/darkcoind.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...oin-bin/32/darkcoin-0.9.13.13-win32-setup.exe

    Mac OS X:
    http://bamboo.darkcoin.qa/browse/DOD-DRK-106/artifact/QTL/gitian-osx-darkcoin/DarkCoin-Qt.dmg

    Linux 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/BL-DRK/QTL/build-104/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/32/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/BL-DRK/QTL/build-104/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/32/darkcoind

    Linux 64bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/BL-DRK/QTL/build-104/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/64/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/BL-DRK/QTL/build-104/gitian-linux-darkcoin-bin/bin/64/darkcoind

    CI-builds for v0.10.13.13-g8f8e309

    Windows 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...arkcoin-rc-darkcoin-qt-bin/32/darkcoin-qt.exe
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...coin-rc-darkcoind-bin/32/daemon/darkcoind.exe

    Mac OS X:
    http://bamboo.darkcoin.qa/browse/DOD-DRKRC-43/artifact/QTL/gitian-osx-darkcoin-rc/DarkCoin-Qt.dmg

    Linux 32bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...tian-linux-darkcoin-rc-bin/bin/32/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...gitian-linux-darkcoin-rc-bin/bin/32/darkcoind

    Linux 64bit:
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...tian-linux-darkcoin-rc-bin/bin/64/darkcoin-qt
    http://bamboo.darkcoin.qa/artifact/...gitian-linux-darkcoin-rc-bin/bin/64/darkcoind
     
    • Like Like x 3
  14. elbereth

    elbereth Active Member
    Dash Support Group

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    440
    Likes Received:
    466
    Trophy Points:
    133
    Dash Address:
    XkfkHqMnhvQovo7kXQjvnNiFnQhRNZYCsz
    I just updated 12 nodes on testnet with 0.10.13.13 (but no active masternodes, no time for that, sorry).
     
    • Like Like x 1
  15. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
  16. qwizzie

    qwizzie Well-known Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,546
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    183
    v0.10.13.13 is looking good .. two large wallet of mine are happily denominating. i will do some smaller wallet testing later..
     
  17. stonehedge

    stonehedge Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    696
    Likes Received:
    333
    Trophy Points:
    233
    I've barely had a chance to play with any of the RC5 versions so I have only just jumped in.

    Really happy with how it works.
     
  18. eduffield

    eduffield Core Developer

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,084
    Likes Received:
    5,319
    Trophy Points:
    183
    Ah, ok. I know what's causing that and it can be avoided by using "masternode stop" and waiting 30 minutes before firing up the new node. I'm afraid fixing that is structural and I don't want to do it this close to release. I'll fix it next release though.
     
    • Like Like x 2
  19. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    *****GUYS.... Last call for testing before RC5 goes live... There will always be weekends, but this is your last special weekend before RC5 is released... Please join Testnet and get busy!***** :)

    I'm running 100 tdrk, 2 rounds. If anyone is testing small amounts, please let me know. Thanks! :)
     
    #919 moli, Sep 20, 2014
    Last edited by a moderator: Sep 20, 2014
  20. jimbit

    jimbit Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    May 23, 2014
    Messages:
    228
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    203
    Im running, please send some to

    mw9ugzu1jSVy6pndMyipNdRF3qWqpSRDGf

    I also put about 9Mh on testnet
     
  21. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    jimbit, you can get plenty of tdrk from the faucet: https://drkipn.com/test/faucet/
     
  22. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    eduffield, could you please make the field a bit wider to avoid the overflow to the next line?

    It will look better. The "." and ".." stay on the top line, but when we have "..." (3 dots) it starts new line.

    [​IMG]
     
  23. DrkMiner

    DrkMiner Member

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    204
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    88
    Testers... please try small amounts. 10, 20, 25 etc.

    will be faster to pair.

    Thanks!

    Edit: 10 DRK 2 rounds. Was charged 4 x 0.0125

    Thought its only 0.0125/round.
    Could someone explain the fee structure?
     
    #923 DrkMiner, Sep 20, 2014
    Last edited by a moderator: Sep 20, 2014
  24. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    Is JIRA site still down? It says "502 Bad Gateway".
     
  25. TsuyokuNaritai

    TsuyokuNaritai Active Member

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    181
    Likes Received:
    102
    Trophy Points:
    103
    It's not just you! http://jira.darkcoin.qa looks down from here.
     
    • Like Like x 1
  26. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    It's still down, working on the DB restore. Give me another 2 hours :)
     
  27. moli

    moli Grizzled Member

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    1,837
    Trophy Points:
    1,183
    Ok, thanks, flare! Take your time, I'll bbl. :)
     
  28. vertoe

    vertoe Three of Nine

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    2,573
    Likes Received:
    1,652
    Trophy Points:
    1,283
    Just a thought, wouldnt be an automated, internal masternode stop signal on client shutdown (e.g. SIGTERM) sufficient?
     
  29. flare

    flare Administrator
    Dash Core Team Moderator

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2,287
    Likes Received:
    2,406
    Trophy Points:
    1,183
    JIRA restored.

    Unfortunatly the last usable backup was 7 days old, so we lost tickets DRK-74 to DRK-91. I have manually recreated the tickets as far as possible, so if you are missing something please comment on the corresponding tickets.

    Sorry for the inconvencience,
    Holger
     
  30. AjM

    AjM Well-known Member
    Foundation Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    571
    Trophy Points:
    283
    Damn, just when RC5 is going to release.
    If i remember correct, there was 13 TODO issues.

    Maybe Evan should take 'export backup' every day.
    There is good export button...
     
Thread Status:
Not open for further replies.