Welcome to the Dash Forum!

Please sign up to discuss the most innovative cryptocurrency!

iBeLink™ DM22G ASIC Dash Miner Support Thread

Discussion in 'Hardware Discussions (ASIC / GPU / CPU)' started by iBeLink_1, Nov 13, 2017.

  1. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    This thread is created for iBeLink™ DM22G technical support. We will have technical persons monitoring this thread for various technical issues. Please study the User Guide and FAQ carefully on our website before using this ASIC miner.

    Resellers, sales, complaints, and discussions of our miner should start your own threads, this is for technical issues and support.

    User Guide:
    Blade Troubleshooting and Test Guide:
    Image of TF Card:
    iBeLink DM22G Firmware IB3.6.9 is released. You can update directly from the miner.
    No TF Card Image available at this time.
    Image of TestTool TF Card:
     
    #1 iBeLink_1, Nov 13, 2017
    Last edited: Apr 7, 2018
  2. Kyosaisho

    Kyosaisho New Member

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    did you send me an overclocked DM11??
    your 22ghs dm22 are working at 12-16ghs. how come.

    temp is a constant 37C
     
  3. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    The DM22G is designed differently than the DM11G so it is not an overclocked version. Please provide a screenshot of your web management page and we can take a look to see what is happening.
     
  4. spoema

    spoema New Member

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,
    how can i change the pll, i have followed the instructions from the manual, but nothing changed after reboot.
    I have done:
    -go to config
    -set new value in the pll box
    -click "set pll"
    -click "reboot"

    what did i wrong?
    the temp. is about 16°C so i think, that's not the problem.
     
  5. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    After you click "Set PLL", you may also need to hit the "Save Configuration" button.
     
  6. spoema

    spoema New Member

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thank's for quick respond.
    I have also tried out, but nothing changed.
     
  7. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    What value did you try to set your PLL? Also, what firmware are you using?
     
  8. spoema

    spoema New Member

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,
    I have tried 400, 450, 500. The Firmware is cgminer-IB3.6.6
     
  9. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    It would seem like those values are too high for the DM22G. The amount of power draw from the chips at those settings are more than 12V, this is more than any psu can supply. The miner is most likely resetting back to 380 to be able to run.
     
  10. spoema

    spoema New Member

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    OK, I have set it down to 350, that works.
    The setting over 380 don't work.
    Thank's
     
  11. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Are you not able to run at the default 380? Or are there other reasons that you want to lower the PLL? I am just curious.
     
  12. spoema

    spoema New Member

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    No no no, the default value is no problem. I just want to set the pll value a little bit higher, because my unit is running on realy cool temperature.
    I was wondering, if i am to stupid to change the pll value, so i have tried to set it down, and that works.

    So I think, and you also, the hardware or Firmware can not respond more speed.
     
  13. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Ah ok. Yes, I think 380 is about the maximum you can set the PLL and be stable. You could go a little bit higher but not enough to make too big a difference. Sadly, the PLL is a bit limited by the 12V power output to so it is unlikely to go higher.
     
  14. Kyosaisho

    Kyosaisho New Member

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    does your company plan to introduce a firmware that can mine ither algorithms like what baikalminer has done?

    attached image is for 2 units already. its like dm11... huhuhu
     

    Attached Files:

  15. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Since our miners are ASIC (Application Specific Integrated Circuit) machines, no firmware will be able to change the algorithm. Baikal Miner's machines as I understand are FPGA (Field Programmable Gate Array) which means they can use firmware to change the algorithms on their miner.
     
  16. Hashchain

    Hashchain New Member

    Joined:
    Nov 19, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    I just set up 100 new rigs and am a member of coinmine.pl. If I was not part of a pool I would have mined 30 Dash but because of the pool only 20 Dash. I know this can go either way and it is a total gamble. Any advise going forward? Are pools worth it in the end of should you take the risk?
     
  17. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    This is a difficult question and is mostly based on how much risk you want to take. If you are a believer of big risk big reward, you can go solo mine. If you are mostly for the steady reward, you can do pool mining. If you like to discuss this with other miners, you can join the Dash Nation Discord #mining channel. The invite is at dashchat.org.
     
    • Like Like x 1
  18. Kenny85

    Kenny85 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    Is there really a cgminer-IB3.6.6 version?
    Can only find Version 3.6.5 for DM22G.
     
  19. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    There is a version cgminer-3.6.6. Currently you will need to update from the miner's web management page. There is no image file for that version.
     
  20. Dominusprovidebit

    Dominusprovidebit New Member

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    Why I can't set this parameters??
    screen.png
     
  21. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Some of those parameters are no longer in use. Since our miners will auto restart when it detects issues, there is no longer a need to monitor some of those parameters.
     
  22. Sukanda

    Sukanda New Member

    Joined:
    Aug 31, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Do you have the opensource of the CG miner ?
     
  23. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Currently we only have the open source code for the DM11G. There is no information about the open source code for the DM22G.
     
  24. Kyosaisho

    Kyosaisho New Member

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am currently using zpool and has set the difficulty to 92.
    unfortunately while monitoring the Ibelink DM22 difficulty is erratic from 48-80..

    while my other antminers have a stable 92

    what should I input in the password field

    currently I use

    c=<DASH>,d=92

    but on the dm22 it always changing

    I want it to be stable at 92
     
  25. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    To add more parameters into the password field, you will need to do that manually in the config file. Here are the steps:

    1. Access the miner through file explorer on your computer. You can use the hostname or the IP address.
    [​IMG]

    2. Open the "share" folder. Then use notepad or text editor and open the file "cgminer.conf.xtc".
    [​IMG]

    3. Find the pool and look for the "pass" field. You can now add in the extra parameters as shown in the red box pictured above. Please do not make any other changes in the file as it could cause damage to the miner.

    4. Reboot the miner and it will now have all the parameters in the pool settings.
    [​IMG]
     
  26. soulmechanic

    soulmechanic New Member

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hey guys, I just lost connection to Ibelink miner web interface:

    This site can’t be reached
    ibelink’s server DNS address could not be found.

    any ideas?
     
  27. dmitriy888

    dmitriy888 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    добрый день, коллеги. Вам пишет Dash-специалист из России. Возникла проблема с оборудованием! Ibelink dm22g выдаёт следующую ошибку: connection to 127.0.0.1: 4029 failed: "connection refused". Ошибка возникает периодически, сбрасываются все настройки на заводские, что очень нехорошо. От чего это может происходить и что сделать, чтобы этого больше не было? Спасибо. Можете ответ продублировать на почту [email protected]/
     
    #27 dmitriy888, Dec 9, 2017
    Last edited: Dec 9, 2017
  28. dmitriy888

    dmitriy888 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Очень нужна ваша помощь
     
  29. soulmechanic

    soulmechanic New Member

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I still cannot reach the website, it is a problem with the server or I have a problem with my miner?
     
  30. iBeLink_1

    iBeLink_1 Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    382
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    98
    Hi,

    Is the miner on your local network? It sounds like it could be a network issue. If you check your router's DHCP tables, does the miner show up?
     

Share This Page