Masternode keeps dropping off the list

doanphan111

New Member
Nov 2, 2019
1
0
1
25
Hi guys

so I've been running my MN almost since day 1 on testnet, when there where no payments at all. And I had some issues here and there, but nothing I couldn't fix.
But since v16 I can't get my Masternode to work properly anymore. I tried everything I could think of myself and moocowmoo tried to help me over IRC but we couldn't fix it.

So my problem is that my MN apparently keeps dropping off the MN list after 1-2days.
I am running a Remote/Local setup
When I check the MN list on the Remote server itself it always appears as active :1
But when I check on drk.mn or check it on another node it dissapears from time to time. Sometimes it reappears shortly after, but sometimes it doesn't and then I have to restart the darkcoind on the Remote and send a new masternode start command from the local to get it on the list again.
This dropping off and restarting business is going on for some time now and I have not received a MN payment since the 24th of Nov!
2 days ago I was fed up with always having to check my MN and restarting it and made a fresh install from ground, because nothing else seemed to fix it (deleting peers.dat on both local and remote, deleting wallet.dat on remote, etc..)
So I moved the 1k to a new address on a fresh wallet and made a new wallet on the remote aswell. I generated a new masternode privkey - Fresh setup.
At first it looked like I finally did it, but then yesterday my node dropped off the drk.mn list again. I joined the IRCchan and moocowmoo confirmed that on his node my MN was off the list aswell. We did some searches in the debug.log but couldn't find anything unusual. So I didn't restart the node to see if it would reappear some time later.
And it did! Today as I check drk.mn my node was back online with an active duration of almost 2days, so everthing looked fine.
But I kept checking and now it has disappeared from the list once more...

So even with a fresh installation my node keeps jumping on and off the MN list until it finally drops off completly and I don't get MN payments anymore.

I have no idea what else to try or how to debug my situation.

Thanks

Doan
 

qwizzie

Well-known Member
Aug 6, 2014
1,576
736
183
You can check the following : https://docs.dash.org/en/stable/masternodes/maintenance.html#proof-of-service-bans



Make sure you meet the recommended requirements, not just the minimum requirements : https://docs.dash.org/en/stable/masternodes/understanding.html#masternode-requirements

Make sure you have Dash Central monitoring and restart script installed, as this will not only provide you with information about the status of your masternode but also force a restart of your dashd after 10 minutes of inactivity.
I too had some problems with dashd randomly stop working after some time (after 4-6 weeks), this monitoring and restart script fixed that for me. Just make sure everything in that Dash Central monitoring and restart script points to your
home directory, if you are using a home directory. Then test if the restart part of the Dash Central script works by stopping dashd and waiting for 10 minutes. The restart should show up in your Dash Central 'Incidents'.

Make sure your Sentinel version is up to date by performing a git pull inside your Sentinel directory.

cd .dashcore
cd sentinel
git pull

Check your crontab to see if your sentinel gets correctly restarted and that your debug.log gets deleted regularly (to control the size of your debug.log)

This is my crontab for verification :

* * * * * cd /home/youruseraccount/.dashcore/sentinel && ./venv/bin/python bin/sentinel.py >/dev/null 2>&1
0 0 * * * > /home/youruseraccount/.dashcore/debug.log
 
Last edited: