• Forum has been upgraded, all links, images, etc are as they were. Please see Official Announcements for more information

Dash coin nedir?

Faruk sürer

New member
Dash para , kripto para biriminin dijital platformlarda ödeme almak veya yapmak için kullanılan para birimiidir. Dash coin ilk kurulum Bitcoin'in kullandığı blockchain teknolojisi üzerine üzerine üzerine üzerine geliştirmeler yapılmıştır. Dash coin'i bu kadar popüler hale gelmesinde en büyük gizlilik gizlilik gizlilik ve piyasada yapılan işlemlere göre daha hızlıdır. Tüm bu işlemler sağlamasının arkasında “ Masternode'lar ” isimli model bulunuyor.


Dash coin ağı kendi kendini yönetebilen ve finanse edebilen bir modele sahip. Bitcoin teknolojisinde, teknolojisini geliştirmek için kendi kendini finanse ediyor ve kullanıcılarına sağlam bir alt yapı sunuyor. “Dijital ve“ Nakit ”kelimelerinden türetilen Dash coin, 18 Ocak 2014'te Evan Duffield “ Xcoin (XCO) ”ismiyle sunuldu. 28 Ocak 2014'te “ Darkcoin ” olarak isim değişikliği yaptı. 25 Mart 2015'te tüm değişimlerin beklendiği düşünen firma “Dash” olarak değiştirdi ve markalaştırdı.


Dash coin Litecoin üzerinden fork'landı. Litecoin de inşaken Bitcoin üzerinden forklanmıştı fakat Dash forklama uygulaması bir sorun ile karşılaştı ve çıktığı ilk iki gün `` 1.9 milyon Dash madenciliği '' ile yapıldı. Bu miktar toplam Dash coin miktarının% 10'luk kısmını temsil ediyor.


Teknik hatalar devam ederken Evan Duffield jeton için tekrar yayınlama teklifinde bulundu fakat Dash topluluğu bu teklifi etmedi. 2014-2016 `Dash fiyat politikasını arttıramadı ve 10 $ gezindiğinde. 2017 itibari ile değerlenmeye göre Dash, Aralık 2017'de zirve rakamları görerek 1540 $ 'a yükseldi.

Dash Nasıl Kullanılır?

Dash coin, fork'landığı Litecoin ve Bitcoin sistemlerini geride bırakacak birçok özelliğe sahip. Dash, gizli ve hızlı para aktarma hizmetinin arkasında Masternode'lar, PrivateSend ve InstantSend sistemleri bulunmaktadır. Bu faydalı üç özellikli ile Dash coin, Bitcoin ve Litecoin gibi kripto para birimlerine göre büyük katkı sağlıyor.

Masternodes Sistemi

Bir masternod olabilmesi için 1000 DASH yatırımı gerekiyor. Dash ağında Masternod'lar gerçekleştirdiğinde özel olarak hizmet ediyorlar. Bir Masternod , Dash madenciliği toplamda ödülün% 45'ini kendi hanelerine yazdırıyor. Ödüllerin;


  • % 45'i Madencilere
  • % 45'i Masternod'lara
  • % 10'u Ağ Geliştirmelerine aktarılıyor.

PrivateSend Sistemi


Kripto para sistemlerinde yapılan tüm işlemler blockchain alt yapısı ile tüm dünyaya açıklanmıştır. Gizliliğin neredeyse hiçe sayıldığı Sisteme çözümü PrivateSend ile getiren Dash sikke, Üzerinden yapilacak Olan Tüm işlemlerin geriye donuk takibine Topçu Alay Komutanı vermiyor ettik Kullanıcı kimliklerini de gizliyor.


InstantSend Sistemi


Kripto para birimlerinin atası olarak isim yapan Bitcoin sistemi, işlem onaylama hızı olarak 10 yeni bir süre sunuyor. Bu şifresiz kripto para üzerinden yapılan işlemlerde aksamalar ve gecikmeler gerçekleşebiliyor. InstantSend sistemi sayesinde Dash, Masternod ağı üzerinden hemen hemen alışveriş yapıyor. Ücretsiz sürümü olan InstantSend ücretsiz versiyonunda ise 2.5 arasında bir onaylama süreci bulunuyor. Bu onaylama skoruna bakıldığında ücretsiz versiyonla Bitcoin'den oldukça hızlı diyebiliriz.


1 Dash Coin Kaç TL?


Dash coin güncel veriler ile 1 Dash 900.15 TL'dir. Dolar bazında değerlendirecek olursak, 1 Dash 105,67 $ dolardır. Dash incelendiğinde son 24 saatte % 3.15 düşüş yaşamaıştır


Dash Coin Güvenilir Mi?

Dash coin aktarımı diğer kripto para biriminde olduğu gibi üçüncü parti yazılımlar gerektirmeden güvenli transfer sağlıyor. Visa kredi kartı ile yapacağınız tüm işlemlerde ilerde lazım olabilir ihtimalini göz önünde bulundurarak kayıt ediyor ve tüm işlemlerin güvenli şekilde gerçekleştirildiğinden Visa ile ortak kontrol sağlıyor. Blockchain sistemi üzerine kurulu olması nedeniyle daha güvenli bir alt yapı Sunan Dash, dünya genelinde 4.943 adet sorudan onaylama işlemi yapıyor.

Dash'ın yayınlanması gerçekleştirilen hata neticesinde birçok tartışmaya sebep olabiliyor fakat teknoloji alt yapısında herhangi bir sorun sayılabilir güvenli bir sistem diyebiliriz. O zaman sunu sunu en çok Dash'ın kurucusuna fayda sağladı. Yaşanan bu hatanın tekrarlanmaması üzerine yazılan sözlerini açıklamasını yapan Dash Topluluğu; "Diğer kripto paralar kadar güvenliyiz rahat işlemlerinizi yapabilirsiniz" açıklamasında bulundu.
 
Last edited:
Back
Top