How-to debug Masternodes ?

Technologov

Member
Mar 5, 2017
160
36
88
38
Israel
Hello,

I have 2 different control wallets (Dash Core 12.1.4), and one of the wallets says my MN is 'ENABLED', while the other says 'NEW_START_REQUIRED' about the same MN (with same IP), when I look at 'all masternodes' tab in the GUI.

How to debug MN what's the true state ?

Thanks,
-Technologov
 

Newar

New Member
Oct 2, 2015
16
4
3
Are the wallets fully synced? On your MN try:
./dash-cli masternode status
or
./dash-cli mnsync status
 

Technologov

Member
Mar 5, 2017
160
36
88
38
Israel
Are the wallets fully synced? On your MN try:
./dash-cli masternode status
or
./dash-cli mnsync status
'mnsync status' doesn't show the true picture. For example, if 'dashd' is running, but Sentinel is NOT, it will show that everything is great. Same for 'masternode status' command.

How to see if the network sees my Masternodes as ENABLED or NEW_START_REQUIRED ?
 

Technologov

Member
Mar 5, 2017
160
36
88
38
Israel
Yes.

UPDATE: hmm... looks like some GUI glitch in Dash Core.

Now the wallet that shown me 'NEW_START_REQUIRED' has auto-updated it's view and shows as 'ENABLED' ... I really don't understand it. The 'active' tab, that shows the Masternodes uptimes was also updated, and I see that my MNs were running ...

Even full PC reboot didn't help, but now it just auto-fixed by itself...
 
Last edited:

Technologov

Member
Mar 5, 2017
160
36
88
38
Israel
Any other commands, that can help me with debug ?

My nodes randomly get into any state... like into 'PRE_ENABLED' or 'WATCHDOG_EXPIRED' or 'NEW_START_REQUIRED'...
 

splawik21

Yeah, it's me....
Dash Core Group
Foundation Member
Dash Support Group
Apr 8, 2014
1,969
1,335
1,283
Do you have your sentinel updated as well?