RC4 issues, bugs & feature requests

Status
Not open for further replies.

sharkbyte093

New Member
Jul 31, 2014
18
4
3
I downloaded the latest version. I seem to be having an issue with denominate.

I've been hit with 12 denominate fees for -0.0125 in the space of 20 minutes. My balance keeps ping ponging between unconfirmed and available balance. Any idea what's going on ?

I'm running set at 2 rounds.

Pics:

Coin Control:


Transactions:
 
Last edited by a moderator:

LucD88

Member
Aug 15, 2014
75
49
58
I agree... Seems like we have to jump around a lot in the forums to get an update on what is happening with each release.
My thoughts exactly, maybe anyone of the team that could respond to this? Thanks! :)

Main topic is that people are rushing to buy cheap darks before the recent panic sell reverses :)
I know you were, I'm following that topic as well. I just couldn't link it here, not a member on this forum long enough yet haha.
 

stonehedge

Well-known Member
Foundation Member
Jul 31, 2014
696
333
233
Correct me if I am wrong but 72% of "coins earned" in the last 13 hours were with pools already on RC4.
Main topic is that people are rushing to buy cheap darks before the recent panic sell reverses :)

This is what i was referring to:

eduffield
Sr. Member

Re: [ANN][DRK] DarkCoin | First Anonymous Coin | First X11 | First DGW | DarkSend+ Is Live!
Today at 06:01:14 PM

****** PLEASE UPDATE TO v9.12.30 (Stable) OR 10.12.30 (RC) *******

This update addresses the following issues:

1.) The round > 1 error was caused by a lack of fees, because of this the network refused to accept the transactions. I've made the default darksend fee 0.0125, or currently $0.043 per 1000DRK. This means to anonymize $3450 it will current cost 0.0013%. Even with the higher fee our solution is decentralized and cheaper than any comparable mixer on the market. Also, it's good to remember this fee goes to the miners, so it will actually benefit the network and make mining more valuable.
2.) The "DoAutomaticDenominating : No funds detected in need of denominating (2)" issue was caused by something added in the last version to improve anonymity in some cases. It's fixed in the new version.
3.) This update is backwards compatible.
4.) Updated the splashscreens. A big thank you to raze!

Source: Compile if you are running a pool, exchange, etc.

https://github.com/darkcoinproject/darkcoin

9.12.30 (Stable) Binaries: Does not include Darksend

Windows.exe: https://raw.githubusercontent.com/d...in-binaries/master/darkcoin-0.9.12.30-win.zip
Windows installer: https://raw.githubusercontent.com/d...ies/master/darkcoin-0.9.12.30-win32-setup.exe
Mac OSX: https://raw.githubusercontent.com/d...in-binaries/master/darkcoin-0.9.12.30-osx.dmg
Linux: https://raw.githubusercontent.com/d...naries/master/darkcoin-0.9.12.30-linux.tar.gz

10.12.30 (RC) Binaries: Includes Darksend - Masternode Operators

Windows .exe: https://raw.githubusercontent.com/d...inaries/master/rc/darkcoin-0.10.12.30-win.zip
Mac OSX: https://raw.githubusercontent.com/d...inaries/master/rc/darkcoin-0.10.12.30-osx.dmg
Linux: https://raw.githubusercontent.com/d...es/master/rc/darkcoin-0.10.12.30-linux.tar.gz
Is there any way that these release notices could have a flag to say whether it is a priority update for masternodes or not? For example, if I knew that 10.12.30 would improve something I'd drop what I'm doing now and update my masternodes now. If I knew that the daemon hadn't changed, I'd prob wait until next week when I have more time....
 

Light

Well-known Member
Foundation Member
Jun 4, 2014
346
256
233
Correct me if I am wrong but 72% of "coins earned" in the last 13 hours were with pools already on RC4.


Is there any way that these release notices could have a flag to say whether it is a priority update for masternodes or not? For example, if I knew that 10.12.30 would improve something I'd drop what I'm doing now and update my masternodes now. If I knew that the daemon hadn't changed, I'd prob wait until next week when I have more time....
The last mandatory update was 10.12.26. Not sure about the rest.
 

qwizzie

Well-known Member
Aug 6, 2014
1,720
840
183
I downloaded the latest version. I seem to be having an issue with denominate.

I've been hit with 12 denominate fees for -0.0125 in the space of 20 minutes. My balance keeps ping ponging between unconfirmed and available balance. Any idea what's going on ?

I'm running set at 2 rounds.

Pics:

Coin Control:


Transactions:
pls put pic 1 of yr coin control on list mode and edit yr post .. or repost.

let me refrase : we need a pic of yr coin control on List Mode..
 

thelonecrouton

Well-known Member
Foundation Member
Apr 15, 2014
1,135
813
283
Are there equivalent CLI commands for darkcoind to list number of rounds etc.? The GUI is still chewing up CPU and unusable, several times it has frozen halfway through a resync and spat out some wallet database explosion error but darkcoind seems fine. Had to restore the wallet.dat from backup.

The wallet.dat I'm testing with is about 24MB though, it's my old mining wallet and has thousands of micropayments in it, I'm going to try sending to a new wallet and trying the GUI client again.

edit: yep, sending to a fresh wallet that isn't 24MB large fixed things. DS+ing away on main-net, no more constant CPU hogging or GUI lag from hell, and resyced the blockchain about 100x faster than it had been trying to do. :)
 
Last edited by a moderator:

darkwing

Active Member
Apr 8, 2014
149
110
103
Are there equivalent CLI commands for darkcoind to list number of rounds etc.? The GUI is still chewing up CPU and unusable, several times it has frozen halfway through a resync and spat out some wallet database explosion error but darkcoind seems fine. Had to restore the wallet.dat from backup.

The wallet.dat I'm testing with is about 24MB though, it's my old mining wallet and has thousands of micropayments in it, I'm going to try sending to a new wallet and trying the GUI client again.

OSX qt seems to run a bit better in the latest version but still pretty laggy. Does it try and demoninate before it's synced? Would it not help to initiate denom once it's done syncing?

New version still wouldn't denominate. Trouble lies with me not having paid any fees yet I believe - first version did payment to self with no fees. Tried deleting everything except wallet.dat. Will try reindexing next. Then last resort I'll start a new wallet and send my balance over.
 

thelonecrouton

Well-known Member
Foundation Member
Apr 15, 2014
1,135
813
283
OSX qt seems to run a bit better in the latest version but still pretty laggy. Does it try and demoninate before it's synced? Would it not help to initiate denom once it's done syncing?

New version still wouldn't denominate. Trouble lies with me not having paid any fees yet I believe - first version did payment to self with no fees. Tried deleting everything except wallet.dat. Will try reindexing next. Then last resort I'll start a new wallet and send my balance over.
I couldn't even get synced in the GUI with the wallet.dat I was using, it kept exploding with some database error while still about 15 weeks behind. So I synced up with darkcoind instead, then transferred to a fresh wallet and now it's running as it should do.

v30 pays fees again by itself, at least for me.

edit: here's the error

EXCEPTION: St13runtime_error
CDB() : can't open database file wallet.dat, error -30974
darkcoin in Runaway exception

2014-08-15 18:58:56 EnvShutdown exception: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery (-30974)
 
Last edited by a moderator:

darkwing

Active Member
Apr 8, 2014
149
110
103
I couldn't even get synced in the GUI with the wallet.dat I was using, it kept exploding with some database error while still about 15 weeks behind. So I synced up with darkcoind instead, then transferred to a fresh wallet and now it's running as it should do.
The other way I've got it to sync is to use stable which syncs really quickly then swap to darksend version. Doesn't solve my problem though. I've a feeling it's new wallet time.
 

defunctec

Member
Jul 11, 2014
103
36
78
I'm still getting

2014-08-16 01:49:51 DoAutomaticDenominating : No funds detected in need of denominating (2)

I have rounds set to :1 and amount to keep anon :20

I have deleted old wallet, made a new one, sent coins to new wallet and still i get the same msg

Edit: Got it to move along by increasing the amount you want to keep anon, over the total amount you have in the wallet.
 
Last edited by a moderator:

JGCMiner

Moderator
Jun 8, 2014
364
217
113
Forgive me Flare, I tried to use Jira but using the mobile site I couldn't figure out how to create an issue and creating an issue using the desktop site on my phone was a pita. Anyway,

New Feature: Darksend Progress Bar

Level: Important

Summary: Currently it is pretty difficult to determine when denomination starts or if it is finished (or hung). Among other issues, this leads to users sending funds when their inputs are locked and upset when it fails. At least a basic progress bar (graphic) should be added.

Thanks
 

daddeo

New Member
Mar 28, 2014
26
3
3
Forgive me Flare, I tried to use Jira but using the mobile site I couldn't figure out how to create an issue and creating an issue using the desktop site on my phone was a pita. Anyway,

New Feature: Darksend Progress Bar

Level: Important

Summary: Currently it is pretty difficult to determine when denomination starts or if it is finished (or hung). Among other issues, this leads to users sending funds when their inputs are locked and upset when it fails. At least a basic progress bar (graphic) should be added.

Thanks
Excellent idea. I for one would appreciate a "status" verification of some sort. Easier for us noobs to know where we stand. :)
 

moli

Grizzled Member
Aug 5, 2014
3,255
1,830
1,183
Finally found Update v.31 by going through the btctalk thread. I'm just wondering if there's a darkcointalk thread only for Evan to post his updates?

****** PLEASE UPDATE TO v9.12.31 (Stable) OR 10.12.31 (RC) *******

- In some cases denominations were being calculated incorrectly causing the denomination process to go on forever. This fixes that issue.

https://github.com/darkcoinproject/darkcoin

9.11.31 (Stable) Binaries: Does not include Darksend

Windows.exe: https://raw.githubusercontent.com/d...in-binaries/master/darkcoin-0.9.12.31-win.zip
Windows installer: https://raw.githubusercontent.com/d...ies/master/darkcoin-0.9.12.31-win32-setup.exe
Mac OSX: https://raw.githubusercontent.com/d...in-binaries/master/darkcoin-0.9.12.31-osx.dmg
Linux: https://raw.githubusercontent.com/d...naries/master/darkcoin-0.9.12.31-linux.tar.gz

10.12.31 (RC) Binaries: Includes Darksend - Masternode Operators

Windows .exe: https://raw.githubusercontent.com/d...inaries/master/rc/darkcoin-0.10.12.31-win.zip
Mac OSX: https://raw.githubusercontent.com/d...inaries/master/rc/darkcoin-0.10.12.31-osx.dmg
Linux: https://raw.githubusercontent.com/d...es/master/rc/darkcoin-0.10.12.31-linux.tar.gz

Edit: No offense to btctalk but there's so much garbage there and it's hard to find Evan's updates sometimes.
 

chaeplin

Active Member
Core Developer
Mar 29, 2014
749
356
133
Last edited by a moderator:

JGCMiner

Moderator
Jun 8, 2014
364
217
113
I think Camosoul (bitcointalk) has already emailed Evan but more than 1 round seems to be bugged for wallets with large balances.
 

vertoe

Three of Nine
Mar 28, 2014
2,573
1,652
1,283
Unimatrix Zero One
Finally found Update v.31 by going through the btctalk thread. I'm just wondering if there's a darkcointalk thread only for Evan to post his updates?

****** PLEASE UPDATE TO v9.12.31 (Stable) OR 10.12.31 (RC) *******
I second that. eduffield on darkcointalk so many users are following your work and helping you testing and debugging and supporting the bigger thing. Why are you stopping to post updates here?

In addition, following the ANN-thread on bitcointalk is a fulltime job. Could you maybe create a locked thread in here where you only post development updates and release notes, without any discussion allowed?
 

stonehedge

Well-known Member
Foundation Member
Jul 31, 2014
696
333
233
I second that. eduffield on darkcointalk so many users are following your work and helping you testing and debugging and supporting the bigger thing. Why are you stopping to post updates here?

In addition, following the ANN-thread on bitcointalk is a fulltime job. Could you maybe create a locked thread in here where you only post development updates and release notes, without any discussion allowed?
I would really appreciate this too. I need to know of a single place to look for updates. I'd also love a statement of any daemon changes for masternode operators or a statement saying "No chance since 10.12.27" or similar.
 

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I'm still getting

2014-08-16 01:49:51 DoAutomaticDenominating : No funds detected in need of denominating (2)

I have rounds set to :1 and amount to keep anon :20

I have deleted old wallet, made a new one, sent coins to new wallet and still i get the same msg

Edit: Got it to move along by increasing the amount you want to keep anon, over the total amount you have in the wallet.
I think the wording of the option is off, it's working different from the way people are expecting:


My linux wallet set 2k but now have 4.8k anonymized. The variation is too large IMO. It should be addressed or people will get confused.

EDIT: My windows wallet set to 1500 and 2882 tDRK anonymized
So to clear up how this setting works. It's more of a lower boundary, whenever your client has more denominated inputs (of any amount of rounds) than that amount it switches into a mode that ONLY uses the denominated inputs. There's a better way to do this and it's on my list, but I figured this solution was better than the 5000DRK limit. It'll get within a few hundred, at most a thousand.
 

LucD88

Member
Aug 15, 2014
75
49
58
I second that. eduffield on darkcointalk so many users are following your work and helping you testing and debugging and supporting the bigger thing. Why are you stopping to post updates here?

In addition, following the ANN-thread on bitcointalk is a fulltime job. Could you maybe create a locked thread in here where you only post development updates and release notes, without any discussion allowed?
A big +1 for creating a locked thread with the latest development updates! That will definitely make it easier for anyone to follow development instead of watching 4 threads..
 

yidakee

Well-known Member
Foundation Member
Apr 16, 2014
1,812
1,168
283
updated to .31 on testnet... went to check rounds... -3 ?

 

defunctec

Member
Jul 11, 2014
103
36
78
I think the wording of the option is off, it's working different from the way people are expecting:

OK, so increased the amount of coins u want to stay anon to over the amount i have in my wallet.

My coins have denominated more than 2 times.

But when i go into coin control it shows coins are locked, and will not enter into another round?

Edit: coins will just not enter for another round, they are currently on 2 rounds, but the 3rd just will not happen.

Is this even going to be looked at?
 
Last edited by a moderator:

stonehedge

Well-known Member
Foundation Member
Jul 31, 2014
696
333
233
I have just posted a reminder in the bitcointalk forum that if somebody thinks they have a problem, report it here.

I'm trying to see if we can separate the FUD from the real issues.
 

flare

Administrator
Dash Core Team
Moderator
May 18, 2014
2,286
2,404
1,183
Germany
I have just posted a reminder in the bitcointalk forum that if somebody thinks they have a problem, report it here.

I'm trying to see if we can separate the FUD from the real issues.
Good one, so far there seems only to be a issue with wrong vin payed out masternode. Darksend+ works for me, tried denominating my 300DRK wallet several Times with different rounds. Never got in loop, never got locked. If you encounter different behaviour please put it in jira (screenshots, debug.log, steps to reproduce)

Thanks!
 

stonehedge

Well-known Member
Foundation Member
Jul 31, 2014
696
333
233
Any time I'm on there (shudder) I'll be sure to remind people to report their bugs.

Perhaps other darkcointalk people could do the same?

So much FUD its horrendous but then again we don't want an important bug to pass us by if we ignore that thread...
 

darkwing

Active Member
Apr 8, 2014
149
110
103
Mine got stuck after 2 rounds. Trying to do a third but didn't take a payment for a third. So not a recurring fees issue a didn't take the fees issue.
 

JGCMiner

Moderator
Jun 8, 2014
364
217
113
Mine got stuck after 2 rounds. Trying to do a third but didn't take a payment for a third. So not a recurring fees issue a didn't take the fees issue.
What do you mean "got stuck"? Did you set it to 2 rounds, wait for the coins to show up as anonymized, and then switch to 3 -- or set it to 3 from the beginning and it never finishes?
 
Status
Not open for further replies.