• Forum has been upgraded, all links, images, etc are as they were. Please see Official Announcements for more information

Ťažba BTC / Bitcoin a LTC / Litecoin – Zadarmo

tungfa

Well-known member
Foundation Member
Masternode Owner/Operator
Ťažba BTC / Bitcoin a LTC / Litecoin – Zadarmo

http://peterturciansky.blog.pravda.sk/2015/02/28/tazba-btc-bitcoin-a-ltc-litecoin-zadarmo/


28. február 2015 16:31, Prečítané 261x, peterturciansky, Nezaradené
O možnosti trvalého rastu, profitu, v cryptomenách som sa čiastočne zmienil v mojich predchádzajúcich blogoch. V tomto blogu by som rád zosumarizoval na jedno miesto moje poznatky a skúsenosti v oblasti ťažby.

Ťažba je najefektívnejší spôsob získavania cryptomien. Pre bežného Slováka nie je efektívne ak by si zakúpil zariadenie, software a podobne a ťažil Bitcoiny sám, nakoľko všetky náklady s tým spojené by presiahli výnosnosť. Vyťažiť bitcoin je dnes dosť náročné. To je tiež jeden z dôvodov, prečo sa na trhu objavilo množstvo nových cryptomien. V prípade ťažby Bitcoinov je pre bežného človeka najideálnejší spôsob ťažby cez zdielanú formu, cloud. Kde si môžete zakúpiť ťažobnú silu, kontrakt a o ostatné sa starať nemusíte.

CEX – je to predovšetkým burza. Zatiaľ som nenašiel ekvivalent. Tu si totiž môžete nakúpiť cryptomenu za reálne peniaze, USD alebo EUR a tiež získanú cryptomenu za reálne peniaze predať a tie si poslať na účet. Samozrejme máte svoje peňaženky na všetky cryptomeny s ktorými server pracuje a tak si môžete posielať a vyberať BTC, DOGE, LTC a podobne. Dá sa tu aj zakúpiť ťažobná sila, ale momentálne nie je u nich rentabilná. Neoplatí sa ťažiť tu. Dokonca je u nich novinkou, že každá platobná operácia musí byť minimálne v hodnote ekvivalentu 0.01 BTC. S tým treba počítať. Platí tento minimálny limit aj na výber. No na druhej strane poplatky za prevod sú pomerne nízke.

SCRYPT – tu prakticky iba ťažíte a to iba BTC. Čo je však najzaujímavejšie, že výnosnosť je cca 50% mesačne z investície. To sa dá zvýšiť napríklad tým, že každý deň dokúpite ťažobnú silu za vyťažené BTC. Ja nepoznám aktuálne viac rentabilnú ťažbu než tu. Ťažobnú silu však kupujete iba za BTC a tiež BTC si iba vyberáte. Stránka však vyzerá byť citeľne stabilná. Prezentujú, že reálne ťažia mnoho mien, a preto sú efektívnejší. Vám však pribudne iba BTC. Nevýhody sú minimálna výška depozitu, ktorá je 0.0005 BTC. Neviem čo sa stane ak pošlete menej. A druhá nevýhoda je, že poplatok za výber je 0.001 BTC. Ale iné poplatky som nezachytil ani poplatok za nákup či predaj ťažobnej sily a tak sa dá výnos zvýšiť ak nakúpite silu lacnejšie a predáte drahšie a naopak.

ZEUS – V prvom rade je to prvý portál čo som zaznamenal, že hneď za registráciu dostanete zadarmo ťažobnú silu v hodnote 1 GHs. Nie je to málo, lebo dnes sa takáto ťažobná sile pohybuje v hodnote cca 150 tis Satoshi. Tiež si môžete nastaviť AUTO nákup ťažobnej sily. To znamená, že automaticky každý deň systém nakúpi pre vás ťažobnú silu za vyťažené BTC. Tu ťažíte nie len BTC ale aj LTC. Pre LTC cloud mining sa mi tento portál zdá byť najefektívnejší. Ťažobnú silu nakupujete za BTC a LTC.

GENESIS – Toto je veľmi dobre hodnotený ťažobný portál. Ťažobnú silu môžete nakupovať dokonca priamo kreditnou kartou. Najväčšou výhodou je, že si ťažobnú silu môžete prerozdeliť medzi BTC, sha256 alebo ťažbu ostatných cryptomien, scrypt, medzi ktoré aktuálne patria napríklad DarkCoin, LTC, DOGE a iné. Práve tým, že si vy regulujete čo a ako ťažíte, i podľa toho čo a ako potrebujete, získavate vysokú efektivitu v ťažbe. Je to detailne prepracovaný portál, kde máte prehľad prakticky o všetkom. Výnosnosť sa pohybuje cca od 30 -50% mesačne z investície. V závislosti od toho ako efektívne využívate možnosti. Pokiaľ máte záujem o ťažbu aj iných mien než BTC, práve tento portál je cesta a prakticky jediná.

Na ťažbu hlavne Bitcoinov je ešte mnoho iných možností. Problémom s ktorým sa môžete stretnúť je, že prestanú vyplácať. Uvedené stránky však takúto referenciu nemajú. Druhým problémom je, že je nízky výnos.

Uvedené portály mám vyskúšané. Keď spoznám aj iné, predovšetkým v BTC, tak sa rád o skúsenosti podelím.


 
Mňa by veľa zaujímalo viac informácií o ťažbe, niečo som našiel a taky zatiaľ nakupujem
tu
ale zaujímalo by ma aj ako začať ťažiť, dosť pochybujem o tom že by bol Bitcoin zadarmo, čítal som aj článok o tom že v roku 2022 má byť za xxx tisíc dolárov, čo sa ma zdá pomaly nemožné keď ma byť už všetko pomaly vyťaženej
 
Back
Top